D-Girls: De krachten gemeten met Atomium

Vorige week geen verslag van de D- girls dus nu eerst een kleine up-date over deze wedstrijd : De wedstrijd was uit in Vlaardingen tegen Twist en werd met 6-11 gewonnen door onze meiden. 🙂

Vanmorgen mochten de meiden in de Wion hal aantreden tegen Atomium. De vorige wedstrijd tegen hun liep gelijk op en was de eindstand 9-9. Vandaag mochten we de krachten dus weer met elkaar meten. Door ziektes van een paar meiden waren we niet helemaal compleet en hadden we maar 1 wissel.

Doordat er wat onduidelijkheid was over de zaalhuur en de tijd van de wedstrijd begonnen we met een wat chaotische en mindere voorbereiding iets later dan gepland aan de wedstrijd. In het begin van de wedstrijd liep het een beetje gelijk op en stond er na doelpunten van Nina en Lieke de 2-2 op het scorebord. Maar na de 3-2 van wederom Lieke was het Roda die door leuke aanvallen en heel goed verdedigen een voorsprong kon nemen.Door doelpunten van  Laila 2x, Otte en Lieke stond het vlak voor de rust 7-2. Een goede voorsprong maar de wedstrijd was zeker nog niet gespeeld. De verdediging was goed dicht en Danique stond als vanouds weer geweldig te keepen maar Atomium heeft zeer zeker een paar goede schutters rondlopen dus de focus en de alertheid moest zeker blijven. De aanvallen van Roda waren echt leuk om te zien en er werd lekker gecombineerd waardoor er een heerlijke  1e helft werd gespeeld. Met een 3-7 konden we even gaan rusten.

In de rust erop gewezen dat de wedstrijd nog niet gewonnen was en de 2e helft zo te blijven spelen en niet te verslappen.

Het was Atomium die de score opende in de 2e helft. Laila scoorde vlak daarna weer waardoor het verschil 4 doelpunten bleef. Tot de 10-6 was dat ook het beeld van de 2e helft. Atomium scoorde en Roda (Lieke en Nina) trok daarna het verschil weer naar 4 doelpunten. Maar daarna was het Atomium die de score naar zich toe trok  en steeds een beetje dichter bij kwam. Bij de 10-9 werd het wel heel erg spannend maar tot onze grote opluchting was het Nina die de stand naar 11-9 trok… pff weer even lucht… nog 4 minuten te spelen. Wat was het spannend. Nu vasthouden die stand… Maar Atomium zette natuurlijk alles op alles en het werd al snel 11-10… pffff nog meer spanning…zouden de meiden dit vol houden? Ahh vlak voor tijd wist Atomium de 11-11 binnen te schieten. Helaas geen tijd meer om de stand om te buigen. Dus dat was dan ook gelijk de eindstand maar wat een ontzettende leuke en goede wedstrijd hebben jullie gespeeld meiden. In de 2e helft wat pech in de afronding. Maar ook in de 2e helft weer hele leuke aanvallen gezien! Jullie kunnen echt trots op jullie zelf zijn. Er is geknokt voor de overwinning en deze wedstrijd biedt heel veel perspectief voor de volgende wedstrijden! Nogmaals mijn complimenten voor jullie allemaal en tot maandag weer op de training!