C-Boys: Enerzijds balen, anderzijds topprestatie!

2016-01-16 HC

Dat handbal een sport is waarin op elk moment van de wedstrijd een totale ommekeer kan plaatsvinden, is bekend. Dat maakt de sport minstens zo aantrekkelijk omdat het niet alleen om “het kunstje” gaat, maar ook om de mentale kwestie. Datgene tussen de oren wat juist bij de puberleeftijd 13-14 zo interessant is voor de wetenschap.

Maar de coach wil geen wetenschapper zijn. Hij wil winnen! Nooit in 8 jaar was hij zo dichtbij een zaal kampioenschap als nu. Maar begint nu meer en meer te begrijpen wat de druk moet zijn voor de bekende coaches zoals van Gaal, Blind, van Marwijk, Hiddink en meer.

Eén voordeel voor deze coach; hij kan de kids de schuld geven omdat oudere mensen altijd gelijk hebben 😛

Boys, het was spannend!

Het had bijna zo kunnen zijn, maar zenuwen en toch nog een kleine vorm van niet scherp genoeg zijn en ECHT willen was de basis voor een 25-25 gelijkstand tegen de Meeuwen.

Als de trainingen niet serieus verlopen door stoorzenders, dan kun je ook niet verwachten dat je daarmee resultaat behaalt wanneer het echt nodig is. Als je continu aangezet moet worden door te geloven in jezelf en ervoor te gaan, dan zal je begrijpen waarom dat niet automatisch gaat omdat je ook je jas niet uit jezelf ophangt.

Dit is jouw leeftijd. Puberty sucks (jeugdspelers van eerdere seizoenen kunnen deze uitspraak beamen)

Maar laten we wel wezen…

Je staat heel lang in de wedstrijd voor met enkele punten tegen een team wat veel meer lengte en gewicht in de strijd moest gooien.

Dus vergeet nooit: jullie zijn een team, anders was je nooit zover gekomen als nu.

Doelpuntensaldo

Voor de theoretici die met “doelpuntensaldo” als opmerking komen, het volgende:

Dit betekent dat zowel de Meeuwen als Roda ’71 nog dik 12 wedstrijden de toch al zwakkere tegenstanders onnodig en zwaar demotiverend voor de handbalsport moet gaan overrompelen met 30-5, 40-1 en niet onmogelijk zelfs 50-4…

Met de reeds 18 doelpunten voorsprong voor de Meeuwen ga je dat gat niet dichttrekken. En al zou je willen, zal dit dan ook echt behaald worden op team-effort of op individuele kwaliteiten? Ik denk het laatste en dat doet direct afbreuk aan het behouden van je teamkwaliteiten…

Wil je kampioen worden? Moet je alles gewoon winnen, maar dan wel vanaf het begin.

Heren, ik teken (wederom) voor een eervolle tweede plaats en bovendien…

Nu mag ik als eerste met taart smijten op 12 maart!

De Coach