MB: STOP DE PERSEN

Kort maar krachtig: de eerste winst is binnen.

De afgelopen tijd veel getraind en de concentratie na de verloren wedstrijd tegen de meeuwen nam toe.

Thuis tegen Indus. De uitwedstrijd werd helaas verloren aangezien we nog niet aan de zaal gewend waren.

Helaas meldde Roos zich ziek voor deze wedstrijd!

Deze week twee nieuwe meiden verwelkomd. Iris en Imke. Ze mochten in deze wedstrijd ook meteen meedoen, dus hadden we genoeg wissels. Indus had helaas geen wissels en ook hun keepster was er niet. Daardoor hadden we wel de focus om goed van start te gaan. 

De wedstrijd begon goed, de bal werd goed snel rond gespeeld en Vera kon een aantal malen achter elkaar goed scoren. We merkten wel dat we konden wisselen, waardoor we fysiek meer over hadden dan Indus.

Imke en Iris lieten zien waarom ze voor handbal gekozen hadden, (een leuke teamsport) en waren niet bang om de bal ook eens op de goal te gooien. Het lukte Iris zelfs ook om te scoren. Een unicum, wat was iedereen blij daarmee. (had met Imke ook de grootste fanclub meegenomen) Een oorverdovend applaus werd terecht gegeven.

In de verdediging stonden we ook goed te sluiten, lieten niet veel door en als er iemand doorheen kwam stond Brenda daar als een rots in de branding in het doel.

Ruststand: 11-2. In de pauze aangegeven wel zo door te gaan. Indus had de keepster gewisseld, waardoor ze aanvallend meer druk konden zetten. Hun eerste aanvallen leverden dan ook punten op. We schrokken er wel van. Gelukkig ging de focus van ons weer op verdedigen en tijd nemen om een aanval op te zetten.

Opmerkelijk is dat er twee maal is gescoord in de allerlaatste seconden. In de eerste helft kreeg Fleur 3 seconden voor het eind de bal en gooide op de goal, welke in het fluitsignaal erin vloog. Dit deed ze de 2e helft weer, daar valt niet op te trainen. Kwestie van doen.

Ik kan niet anders dan erg tevreden zijn met de inzet en de uitslag. Laten we  niet naast onze schoenen gaan lopen, maar dit is wel erg lekker.

Eindstand: 19-6. Klasse meiden.

Voor de schrijvers onder ons:

Vera: 10
Fleur: 4
Noël: 2
Demi Pi: 1
Demi Po: 1
SUPER Iris: 1

Toch even de speelsters op een rij:

Brenda: een rots in de branding in de goal. De training van Marian heeft zijn effect al gehad!

Francisca: hard gewerkt. Je wil zo graag scoren. Je kans komt nog wel. Goed gewerkt voor het team (is nog belangrijker dan scoren)

Rianne: kan nog effectiever zijn in de aanval als de wissels gaan lopen.  Goed gewerkt en de lijnen uitgezet.

Demi Po: geblesseerd aan de hamstring, met een mooi roze tape een goede pot gespeeld. Hou rekening met de verdediging dat je de tegenstander niet te snel los laat.

Demi Pi: had aanvallend meer in gezeten. 2 maal paal/lat. Super gespeeld

Noël: je krijgt er concurrentie bij, is alleen maar goed, wat heb jij staan te bikkelen in de verdediging. Aanvallend had je er meer kunnen maken als de focus beter was geweest.

Fleur: is en blijft erg fanatiek. Goed koppel met Vera. Goed gekeken naar de klok, waardoor toch 2 doelpunten meegenomen in het eindsignaal.

Vera: lekker gedaan meid, in de twee-eenheid met Fleur vandaag super effectief.  (had zelfs veel meer kunnen zijn)

Imke: een nieuwe start in het handbal. Past goed in de groep, je hebt je lengte mee. Geweldig gespeeld. Niet bang en zelfs bijna gescoord. Welkom in de groep.

Iris: nog nooit gehandbald en niet bang. Moet nog weten hoe of wat. Ook niet bang om te gooien en te scoren. Heerlijk debuut. Ook inzetbaar op de cirkel? Een beetje concurentie is goed. Ook jij hebt je lengte me. Ook welkom in de groep

Een trotse coach.

Marcel2016-01-30 DB1