DS1: Het moest een keer slecht aflopen

Al een aantal weken wordt er niet goed aan de wedstrijd begonnen en in het begin van de wedstrijd een flinke achterstand opgelopen. In het verloop van de wedstrijd kan die dan weer gelukkig worden ingelopen en tot nu toe steeds worden omgezet in een overwinning. Maar hoe lang zou dat goed blijven gaan? Tegen Atomium moest daarom direct goed moeten worden begonnen. Helaas zonder Cindy die te veel last van haar rug had. Maar het begin was desastreus en binnen een paar minuten stonden we 4-0 achter. Simone verkleinde de stand naar 4-1 maar verdedigen was het niet best en aanvallend te slordig. Atomium vond het allemaal prima en speelde vrolijk verder en na 20 minuten was de achterstand 11-3 en leek de wedstrijd gespeeld. Maar met het karakter van de dames zit het wel goed want voor rust kwamen we door doelpunten van Iris, Marieke, Fiona en Indra nog terug tot 11-8 en was er weer hoop op een nieuwe ontsnapping na een grote achterstand.

De tweede helft begon voor beide partijen erg slordig en er werd in een kwartier tijd aan beide zijden maar 2x gescoord waardoor het verschil op 3 bleef steken. Twee snelle doelpunten brengen de stand  op 13-12 en wanneer in ondertal Fiona de bal onderschept en op de break out gaat, lijkt de gelijkmaker aanstaande. Helaas wordt de bal uit haar hand getikt en laat de scheidsrechter doorspelen. In de tegen break scoort Atomium en krijgen we een nieuwe twee minuten straf zodat we nog maar met 4 dames in het veld staan. De achterstand loopt daardoor weer op naar 15-12 maar van opgeven willen we niet weten. Met name Natascha en Kristina staat sterk te verdedigen en Yvette van Winkel stond een prima tweede helft te keepen. Door doelpunten van Yvette Stam en Carine wordt de stand een minuut voor tijd op 16-16 gebracht. Wanneer we dan ook nog eens balbezit krijgen, lijkt een Houdini ontsnapping in de maak. Helaas komen we niet tot scoren en weet Atomium in hun laatste aanval wel de winnende te maken waardoor de eindstand 17-16 wordt. Uiteindelijk is de slechte start en de achterstand van 8 doelpunten ons toch opgebroken en de enige die we daarvan de schuld kunnen geven in ons zelf.

Laten we er voor zorgen dat we volgende week tegen DES wel direct met de wedstrijd beginnen. Ook voor onze supporters die ons onvoorwaardelijk blijven steunen.