D-Girls: Een moeizame 1e helft en een goede 2e helft

Dit weekend mochten we weer vroeg in de morgen aantreden tegen TOGB. Dit is voor ons geen onbekende tegenstander. Op het veld mochten we het ook tegen hun opnemen en net als bij de eerste ontmoeting in de zaal hebben we toen de wedstrijd kunnen winnen. De overwinnigen tegen dit team zijn altijd moeizaam ontstaan. Op de 1 of andere manier hebben de meiden moeite met het spel van deze tegenstander.

Ook nu in de 1e helft kwam het eigen spel niet op gang. Toch kwam Roda op voorsprong door een mooi schot van Otte. En na de aansluitingstreffer van TOGB werd het zelfs 3-1 voor onze meiden door 2 mooie doelpunten van Nina. Maar zoals al gezegd het spel liep niet echt. TOGB is heel traag in de aanval en de Roda meiden namen dit spel over. Er werd vrijwel niet bewogen in de aanval, in de verdediging werd er afgewacht en de schoten op het doel hadden weinig overtuiging. TOGB heeft een paar meiden die een goed schot hebben en wisten hierdoor in de 1e helft in het spoor van roda te blijven. Lisanne en Otte wisten ook allebei nog een mooi doelpunt te maken en zodoende konden we met 1 doelpuntje verschil (5-4) de rust ingegaan.

In de rust de meiden verteld daat de 2e helft anders moest. Het handbalspel moest weer opgepakt gaan worden want de Rodameiden kunnen veel beter. Er moest weer overtuiging komen in de schoten, meer snelheid in het spel, iniatief in de verdediging en er moest afstand genomen worden want de Rodameiden in hun eigen spel zou in principe geen moeite moeten hebben om deze wedstrijd winnend af te sluiten.

Vanaf de eerste aanval stond er een ander team binnen het veld, er was weer strijdlust , er werd meer bewogen in de aanval en ook in de verdediging werd er minder afgewacht. Hierdoor kon er ook daadwerkelijk afstand genomen worden en door de doelpunten van Lisanne (2) Lieke (2) Katie (1) , Nina (1) en Laila (1) werd de stand van 5-4 naar 12-7 getrokken. Danique stond echt heel erg goed te keepen en hield er heel veel mooie ballen uit.  En ook in de verdediging werd er lekker hard gewerkt. Ook Lysanna en Syrai die beiden hun eerste wedstrijd speelden hadden het spel al snel door en draaiden allebei goed mee in het team. Ruby had een paar hele mooie aanvallende acties en ook verdedigend was ze niet te passeren.

Otte scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd en dat zorgde voor een 13-8 eindstand.