E-girls: Weer nieuwe meiden erbij!

Na de kerstvakantie hebben we drie nieuwe meiden mogen verwelkomen. Waarvan Cheyenne haar eerste wedstrijd al gespeeld had, maar zaterdag waren ook Beau en Romy er klaar voor om mee te doen. Na goed mee te hebben getraind wisten ze een beetje wat handbal was, maar een wedstrijd is dan toch echt heel anders.

Zaterdag mocht Des bij ons op visite komen. Hier hadden we de eerste zaalwedstrijd tegen gespeeld, en vooral de eerste helft ging toen heel moeizaam. Maar het verschil was wel dat we toen nog niet in de zaal hadden gespeeld en getraind, en de meiden de herfstvakantie nog in de benen hadden.

Dus we starten met veel enthousiasme. Beau en Romy mochten eerst kijken hoe het handballen ging vanaf de wisselbank. Na goed samenspelen in de aanval kwamen de meiden al snel tot schot en een doelpunt. De verdediging stond strak en er werd goed gekeept. Waardoor Des weinig ruimte kreeg in de aanval. Er volgden in de eerste helft nog een paar mooie doelpunten vanuit Roda en ook Des kon nog een keer scoren. Waardoor de ruststand op 7-1 kwam.

In de rust nog wat extra dingetjes rondom aanval en verdedigen uitgelegd voor de nieuwe meiden. Een keeperswissel en weer lekker aan de slag. De meiden deden het echt goed met elkaar. Ze hielpen de nieuwe meiden bij zowel het aanvallen als het verdedigen. Iedereen kreeg de bal aangespeeld, tijdens de aanvallen namen de meiden de tijd om tot schot te komen. En bijna iedereen schoot op het doel. Echt super goed! Ook werd er goed gekeept en geconcentreerd verdedigd. Super gewerkt als team.

De eindstand kwam uit op 12-3