HS1: M.O.K. ditmaal niet langszij

Op zondag 31 januari stond voor de heren 1 van Roda ’71 de thuiswedstrijd tegen de heren 1 van M.O.K. uit Dordrecht op het programma. M.O.K. is evenals de heren 1 van Roda ’71 een erg jong team met veel snelheid in hun spelletje. De afgelopen drie jaar gingen de meeste wedstrijden tussen Roda ’71 en M.O.K. in het begin gelijk op, maar was M.O.K. de ploeg die er telkens met de punten vandoor ging. Vastberaden waren de heren van Roda ’71 ditmaal dan ook om de punten in eigen huis te houden.

Het begin van de wedstrijd begon goed, Roda ’71 kon al snel een gaatje slaan en naarmate de eerste helft vorderde bleken de heren van Roda ’71 de bovenliggende partij. Hoewel er hier en daar nog wat slordigheidjes in het spel zaten, speelde Roda ’71 een gedegen eerste helft waardoor er gerust kon worden met een 14-10 voorsprong. In het verleden werd vaker met een voorsprong tegen M.O.K. de rust ingegaan, maar telkens wist M.O.K. knap terug te komen. De heren van Roda ’71 wisten dan ook wat ze te doen stond in de tweede helft.

De tweede helft begon echter erg slordig, M.O.K. scoorde al snel twee keer en even leek het er op dat het een spannende partij zou gaan worden. Gelukkig wisten de heren van Roda ’71 hun rug te rechten en hun voorsprong uit te bouwen. Gedurende de tweede helft werd duidelijk dat Roda ’71 niet van plan was M.O.K. langszij te laten komen en speelde de wedstrijd solide uit. Uiteindelijk klonk het eindsignaal met een 24-20 voor Roda ’71 op de borden.

Door deze overwinning staan de heren van Roda ’71 op een knappe derde plek, wat vooral te danken is aan de laatste zeven wedstrijden waarin zesmaal gewonnen werd. Hopelijk kunnen we dit aanstaande zondag een vervolg geven met de uitwedstrijd tegen Conventus uit Zwijndrecht, maar eerst is dinsdag de uitwedstrijd tegen Dios 2 voor de beker aan de beurt!