D-Girls: een grieperige wedstrijd

Dit weekend mochten we een keer wat later op de dag een wedstrijd spelen. Om 17.20 uur stond de wedstrijd gepland. Dat was wel even wennen om op die tijd te spelen maar het was ook wel weer lekker voor een keer.

Met het trainen deze week was het al wat rustiger doordat de griep die heerst ook de D meiden niet met rust liet. Busra was met de wedstrijd nog niet genoeg opgeknapt en was er dus deze wedstrijd niet bij. Otte was heel de week flink ziek geweest maar was er nu wel weer bij maar helemaal opgeknapt was ze nog niet.

Tijdens de warming up gaven ook Ruby en Lysanna aan dat ze zich niet lekker voelde en moesten het warmlopen staken. Allebei wilde ze wel spelen. Met 3 meiden die niet lekker waren maar dan toch met 3 wissels begonnen we aan de wedstrijd. De wedstrijd begon goed en door 3 doelpunten van Nina en een doelpunt van Katie kwamen de Roda meiden op een lekkere voorsprong van 4-0. Daarna werd er wat minder goed opgelet in de verdediging en kwam Helius een paar keer vrij voor het doel waardoor het ineens spannend werd en het scorebord 4-3 aangaf. Het was een  beetje zoeken in de verdediging, wie had nu wie, de tegenstander liep veel zonder bal en de Roda meiden waren even het overzicht kwijt. In de aanval ging het wel goed en Roda kon weer afstand nemen en door de doelpunten van Lisanne, Laila, Lieke en Nina en 1 doelpunt van de tegenstander was het verschil weer naar 4 doelpunten getrokken 8-4. Het scoren werd wat lastiger maar Laila maakte nog een mooi doelpunt en bij een 9-5 konden we gaan rusten.

Het spel was wel wat rommelig , en of dat nu kwam omdat het zoeken was in de verdediging of dat het zoeken was naar de opstelling, wie kan er wel spelen, wie kan er niet spelen. Het is soms lastig inschatten. Meiden, die graag willen spelen maar voor de wedstrijd  aangeven niet lekker te zijn en de warming up in principe niet volhielden, moet je die in het veld zetten of niet? Een paar aanvallen mee en dan weer wat langer wisselen? In de rust dit besproken. Kan je wel verder, kan je niet verder? Dit was duidelijk een lastige vraag. Dan moet je als coach soms een lastige beslissing maken. Bij ik wil wel spelen , maar ik weet niet of het gaat is het niet spelen op het moment dat de warming up in principe al niet gaat.

Lysanna heeft de 2e helft hierdoor niet gespeeld op 2 aanvallen na en ook Ruby kreeg minder speeltijd. Maar dan kom je er halverwege de 2e helft achter dat je nog iemand vergeet. Otte was heel de week ziek geweest, met de warming up leek het wel te gaan en ook in het veld ging het eigenlijk wel goed. Wel wat vaker gewisseld, maar in het veld fanatiek als altijd. Halverwege de 2e helft viel ze uit.

In de 2e helft waren het Laila en Nina die de eerste doelpunten binnenschoten voordat Helius weer een doelpuntje mee kon pikken. De verdediging ging beter en Danique heeft weer veel mooie reddingen gemaakt in het doel. Ook in de 2e helft oogde het soms rommelig maar werd er wel heel goed gespeeld: Meiden die ineens op een andere plek kwamen te staan maar die het ontzettend goed oppikte, meiden die niet gewisseld konden worden aan het eind van de 2e helft omdat de bank vol zat maar toch vol ervoor blijven gaan. Dan doe je het als team gewoon goed. Dan doe je het met elkaar, maar zeer zeker ook voor elkaar! Nina en Lisanne scoorde de laatste doelpunten voor Roda en met een 14-8 winst kunnen we gewoonweg tevreden zijn.