DS1: Met opgeheven hoofd

Om nog kans te maken op het kampioenschap in de zaal moest er vandaag van Conventus worden gewonnen. We staan weliswaar op de ranglijst twee punten voor, maar hebben ook 2 wedstrijden meer gespeeld en dus 2 verliespunten meer. Helaas moest het vandaag gebeuren zonder Fiona, Indra en Simone die om diverse redenen er niet bij konden zijn. Maar gelukkig zitten we wat ruim in de wissels tegenwoordig dus kunnen we nog steeds een prima team opstellen. He begin is weliswaar voor Conventus dat al snel uitloopt naar een 4-1 en 5-2 voorsprong, maar een achterstand in het begin van de wedstrijd zijn we inmiddels wel gewend. Daar worden we niet meer zenuwachtig van. Door doelpunten van Yvette Stam, Iris, Cindy en Maaike bleven we goed in het spoor van de tegenstander en liepen we puntje voor puntje in. Met name de laatste 10 minuten zat het verdedigend uitstekend in elkaar en keepte Yvette van Winkel een berenpartij. Het leek erop dat de ruststand 9-9 zou gaan worden, maar een prachtige pass van Kristina op Marieke werd uitstekend afgerond zodat er zelfs met een kleine 9-10 voorsprong kon worden gerust.
 
Direct na de pauze wordt de voorsprong zelfs 2 maar verder konden we niet uitlopen. Het score werd steeds lastiger maar middels een fraai break out van Natascha, een paar knappe afstandsschoten van Iris en goed opletten van Marieke bij een rebound, bleef de wedstrijd spannend. Vooral verdedigend zat het uitstekend dicht en stond Carine een geweldige wedstrijd te spelen. Eigenlijk kon Conventus alleen maar score uit 7 meter worpen en dus bleef het verschil maar 1 of 2 doelpunten. Helaas was de coach zo onverstandig om de scheidsrechter te vragen om ook eens voor indringen te fluiten i.p.v cirkel verdedigen, hetgeen hem (en dus het team) op een 2 minuten tijdstraf kwam te staan.  Bij een 15-14 achterstand is het Roda dat 10 seconden voor tijd via een snelle break out op de gelijkmaker afgaat, maar helaas is het de keepster van Conventus die de wedstrijd, en daarmee hoogstwaarschijnlijk het kampioenschap, voor hen redt. Helaas mocht het vandaag dus niet zo zijn, maar iedereen heeft geknokt voor elke meter en alles gegeven. En dan mag je gewoon met opgeheven hoofd van het veld stappen, ondanks een nederlaag.
 
De trainerts