E-girls: Unitas

Afgelopen zaterdag konden Tiffany en Sheyenne er niet bij zijn. Scout was er na een week ziek zijn wel bij, wel iets meer wisselen. Dit betekende dat we de wedstrijd startten met drie wissels.

Alle meiden waren op tijd aanwezig, waardoor we ruim de tijd hadden om te kleden, een goede warming-up en natuurlijk het warm gooien van onze keepster van de eerste helft. Beau haar tweede wedstrijd en ze wilde heel graag keepen. Dus mocht ze de eerste helft aan de slag.

We hadden al twee keer tegen Unitas gespeeld, dus wisten we al een beetje wat we konden verwachten.. Dit zou een wedstrijd worden om posities uit te proberen en voor de nieuwe meiden om weer veel bij te leren. Dat betekende voor Beau een helft keepen, maar ook opbouwplekken voor Emi en Anoek deze eerste helft.

Het was Noa die de eerste bal erin gooide. Maar al snel maakte Unitas de aansluitingstreffer. Angelina speelde eerst op het midden, maar zodra ze naar de opbouw kon, kwam ze los. Drie doelpunten op rij. In de verdediging zat het nu goed dicht, waardoor Unitas niet echt de ruimte kreeg om richting het doel te komen. En zodra ze daar wel kwamen, stond daar Beau als een beer te keepen. Ook Joelle en Talitha maakten in deze helft nog mooie doelpunten. Anoek stond heel goed te spelen, en was verdedigend overal goed bij. Romy was wat afwachtend in de verdediging, maar in de aanval wel goed aanspeelbaar.

We gingen de rust in met een 7-1 ruststand. Tijd voor een keeperswissel, Angelina mocht het doel gaan verdedigen. Deze tweede helft werden dingen op aanvalsgebied uitgeprobeerd, dit trok wel een wissel op de verdediging. In deze tweede helft kreeg de tegenstander meer ruimte, waardoor er voor Angelina flink werk aan de winkel was. Ons eerste doelpunt deze tweede helft werd gemaakt door Emi, wat waren we als team trots, net begonnen en nu al gescoord, super. Ze maakte ook nog een tweede. Scout stond goed alert te verdedigen, en was ook alert op de bal in de aanval. Beau gooide vanaf de opbouw ook nog goed op doel, wat helaas geen doelpunt was. Deze tweede helft maakte Joelle ook nog een paar mooie doelpunten.

Qua spel moeten de meiden wel erg aan elkaar wennen, zeker omdat er veel nieuwe meiden bij zijn. Maar wat wel heel leuk is dat de meiden elkaar heel goed helpen, en elkaar ook de ruimte geven om het te leren en hun ding te doen in de wedstrijd.