E-girls: Teamwork voorop

Vanochtend mochten we weer naar Berkel en Rodenrijs. Deze keer om tegen E3 te spelen. Vandaag een grote groep, vier wissels, in de kleedkamer gezegd dat dit dus regelmatig wisselen betekende. Dit is wel even wennen voor de vaste garde. Tiffany was er niet, dus Beau startte weer in het doel de eerste helft.

De meiden waren vanaf de start al enorm gedreven, dus de warming-up gebeurde grondig. Ook het ingooien van de keepster ging heel goed, ondanks de grote groep.

Vanaf het begin van de wedstrijd was te zien dat de training van donderdag er nog goed in zat. Goed rondspelen en lopen in de ruimte en daarna in de verdediging weer snel omschakelen, het was allemaal goed te zien. Op de bank waren de meiden ook heel betrokken bij de wedstrijd en goed gefocusd op de posities die ze over moesten nemen. In het veld werd er goed ingestart en de verdediging goed gepasseerd. Waardoor de meiden menige kans kregen, natuurlijk ging niet elke bal erin, maar het feit dat ze gebruik maakte van de ruimte, iedereen aangespeeld werd en er goed ingestart werd was heel positief. In de verdediging hielpen de meiden elkaar, ze bleven er goed voor en zorgden er zo voor dat TOGB weinig kans kreeg om richting het doel te komen. En anders hadden we nog onze keepster staan, die alert reageerde. We konden aan het eind van de eerste helft gaan rusten met 6-2.

Even snel een keeperswissel een positief praatje. De meiden op het hart gedrukt alert te blijven in de verdediging en in de aanval gebruik te maken van de kracht van het instarten, en elkaar daarin te vinden. Alle meiden moesten proberen op het doel te schieten.

De tweede helft ging super goed van start, vier verschillende doelpuntenmakers op rij wisten het doel te vinden, net als in de eerste helft was er een goede actieve focus. Ook werden de meiden die nog niet zo lang begonnen zijn goed geholpen en gecoachd waar nodig was door de andere meiden. Kortom ik kon echt trots zijn op de teamworkers. Onze keepster hield ook menige bal goed uit het doel, de tegenpartij wist deze helft ook maar 3 keer het net te vinden.

De eindstand kwam uit op 18-5, maar iets op het scorebord was misgegaan, waardoor de scheidsrechter op 18-7 uitkwam.

Beau: Eerste helft super goed gekeept, veel ballen gehouden. In de tweede helft goed verdedigingswerk in de aanval wat aarzelend, maar dat gaat zeker na wat trainingen nog veranderen.

Cheyenne: Begin van de eerste helft moest je er weer even in komen, hoe ging alles ook alweer. In de loop van de wedstrijd ging dit beter, je kan al goed meelopen in de verdediging, waardoor die meiden moeilijk aan te spelen zijn. Nog goed oefenen op gooien en vangen.

Emi: Je gaat alles steeds beter begrijpen, op de opbouw sta je in de verdediging vaak goed de meiden tegen te houden. In de aanval na een tip van mij om in te starten en op de cirkel de bal te krijgen, maakte je een mooi doelpunt. Hier gaan we nog goed op trainen de komende tijd.

Romy: De jongste in ons team, wat heb je me vandaag verbaasd doen staan. In de aanval al heel balvast, goed aanspeelbaar. Alleen je mag ook wel voor je eigen kansen gaan! In de verdediging was je onvermoeibaar, alert op de bal, ertussen springen, de bal proberen te veroveren, niets was je te gek. Ga zo door.

Scout: In de verdediging was je vaak alert en moeilijk te passeren, in de aanval een keer mooi op het doel gegooid, dit mag je echt wel vaker doen hoor, want ook jij hebt een goed schot!

Anoek: Zowel op de opbouw als op de hoek was je goed actief. Verdedigend had je een goed overzicht, en vooral in de tweede helft zocht je goed de ruimte op in de aanval. Wat ook resulteerde in een mooi doelpunt! Je mag echt vaker gaan, want je hebt een goed schot!

Talitha: Voor de wedstrijd je wat tips gegeven, en wat heb je ze goed uitgevoerd. In de aanval was je waar je wezen moest, maar nog belangrijker je ging deze wedstrijd ook echt voor je snelheid en je eigen kansen, en wat maakte je ze mooi af!! Verdedigend onvermoeibaar en actief. Top gedaan.

Joëlle: Heel alert gespeeld, je bent een goede spelverdeler en hebt zowel in de verdediging als in de aanval goed overzicht. Mooie ballen aangespeeld, waardoor anderen konden scoren. Zelf ook mooie doelpunten meegepakt, blijf zo doorgaan.

Noa: In de verdediging keihard gewerkt om de meiden van TOGB voor je te houden. Daarin heb je ook nog enorm goed gecoachd, je hebt zowel in de verdediging als in de aanval goed overzicht, waardoor je andere meiden ook goed helpt. Je mag wel iets meer voor je eigen kansen gaan!

Angelina: In de eerste helft beweeglijk en alert in de verdediging en aanval, dat is ook je kracht, hiermee ook een paar mooie doelpunten meegepakt. In de tweede helft weer goed gekeept, mooie reddingen verricht.

Nu even een paar weekjes trainen en vakantie voor de volgende wedstrijden.
Meiden jullie mogen weer trots zijn op jezelf en op elkaar. Teamspirit.