C-Boys: Piece of Pie?

2016-02-13 HC Stand

Net tweede, gedeeld eerste en wat gaat het nu uiteindelijk worden? De zenuwslopende strijd om op doelpuntensaldo alsnog die eerste plek te bemachtigen, woedt voort tot de laatste wedstrijd op 12 maart. Vandaag dan maar tegen Savosa met wat spelers die net bekomen zijn van een griepje en een speler minder, niet echt de ideale situatie om de coach zijn tintelende linkerarm onder bedwang te houden.

Voor de spelers was het duidelijk weer even wennen geblazen want in het begin verliep de wedstrijd wat stroef. Hier en daar wat foutjes door niet scherp genoeg te zijn, maar uiteindelijk begon het motortje van de C-Boys weer warmpjes te pruttelen.

Het blijft opletten geblazen als je voldoende wilt scoren, want je hoort ook weer meteen om te schakelen om dezelfde inzet te tonen bij het verdedigen. Dit ging voor een zeer groot deel van de wedstrijd in een goede balans!

Bijna iedereen heeft gescoord, dat is al sowieso een genot om te zien.

Daan liet nog even zien dat de “feel the base drop” zeker geen eendagsvlieg was.

Tom was erg op dreef op de linker opbouw en kon ofwel zelf scoren ofwel Casper op de cirkel aanspelen en verzon er op het laatst nog even doodleuk de contra pass op Fabian op de rechter opbouw die daarmee zo door kon lopen.

Menno heeft kennelijk bij een stevigere tegenstander meer succes en kon dus scoren.

Lennart heeft door zelf te vragen naar een oplossing geleerd hoe hij een vervelende mid voor kon omzeilen.

Tim was zeker in de tweede helft weer lekker scherp met scoren en gooide de een na de ander scherp in de verre bovenhoek.

Fabian hebben we even wat langer laten staan dan dat hijzelf wenste (dat noemen ze de grensverleggende ervaring) maar heeft daarmee wel een hele duidelijke rol gehad in de wedstrijd

Casper is de cirkelspeler en mid voor bij uitstek, soms nog even wat scherper zijn in de afronding, maar ach… Vandaag zat dik 70% erin!

En Stan heeft als keeper uiteindelijk gezorgd voor de mooie aanvulling op ons positieve doelsaldo door de eindstand op 15-30 te krijgen.

Met de 15 extra doelpunten van vandaag staan we nu 22 punten voor op de Meeuwen. We hebben beiden nog twee wedstrijden te spelen, waar de Meeuwen nog twee redelijk makkelijke wedstrijden te spelen heeft, moeten wij op 5 maart tegen de nummer 3, Conventus.

Er is nog van alles mogelijk, zetten we door waar we mee begonnen zijn (steeds meer scoren, maar bovenal ook meteen terug om goed te verdedigen) dan maken we zeker nog kans op die eerste plek.

En anders? Ach, ik ben het wel gewend ondertussen en bedenk me alvast wie ik als eerste zijn gezicht met taart zal insmeren voor de eeuwige tweede plaats.

De Coach