DS1: De druk is er af (of toch niet?)

Door de nipte nederlaag van vorige week tegen Conventus is er niet meer de druk van het moeten winnen om kampioen te worden. Die kans lijkt verkeken en dus kan er vrijuit worden gespeeld tegen het tweede team van Twist. Met een felle 3-2-1 dekking wordt de aanval van Twist direct onder druk gezet en dat levert een aantal keren balwinst op. Met snelle aanvallen wordt geprobeerd om hier van te profiteren en direct een voorsprong te nemen. Dat lukt ook door o.a.  treffers van Maaike en Fiona. De voorsprong wordt in de loop van de eerste helft uitgebouwd dor mooie aanvallen. Vanuit de hoek is Simone met twee prachtige treffers aanwezig en speelde Marieke op de cirkel een uitstekende wedstrijd. Ondanks wat slordige passing in de snelle break-outs werden er ook nog diverse doelpunten uit gescoord. o.a. Kristina was hierbij succesvol. De rust werd dan ook met een ruime 17-9 voorsprong bereikt.

In de tweede helft werden er in het begin diverse uitstekende break-outs gelopen. Alleen ontbrak de afronding (of was de keepster gewoon goed in die periode?). Maar door uitstekend verdedigen van het hele team en prima keeperswerk van Yvette van Winkel werd de voorsprong toch gestaag uitgebouwd, ondanks de gemiste kansen. Er zaten prachtige aanvallen tussen en ook Iris en Yvette Stam lieten zien makkelijk te kunnen scoren. Het verschil wordt groter en groter en de vraag is uiteindelijk of we de 30 doelpunten zullen halen. En het antwoord van die vraag wordt gegeven door de speelster die nog niet op het scorebord stond. 10 seconden voor tijd weet Indra de 30-14 eindstand op het bord te zetten. En dus weet in deze wedstrijd iedereen te scoren en hebben de trouwe toeschouwers weer een heerlijk potje handbal kunnen zien.

Omdat we dachten dat we geen kampioen meer konden worden, werd er lekker vrij uit gehandbald. Maar na afloop blijkt dat Conventus heeft verloren van TOGB en dus is het verschil ineens maar weer twee punten. Wanneer Conventus dus nogmaals verliest dan komen we weer gelijk in aantal verliespunten.
Nu eens kijken of we de volgende wedstrijd ook zo lekker kunnen blijven handballen.