E-Girls: Incompleet en toch knallen

Vandaag hadden we een incompleet team zoals de titel al zei. En twee meiden hadden al een wedstrijd bij de D in de benen omdat die ook incompleet was door zieken en geblesseerden.

Tiffany zat bij ons op de bank met haar gipsenvoetje, super dat je erbij was om je team aan te moedigen. Emi was er niet want het was haar verjaardag, gefeliciteerd meid! Beau had een ander uitje en Noa had andere verplichtingen.

Dus had ik Ilse van de F gevraagd om ons te ondersteunen, zeker omdat zij straks na de zaal ook in de E2 zou spelen, weer een mooie ervaring.

Voor de wedstrijd een goede warming-up en de meiden hadden er zin in. Ze geïnstrueerd om goed op de bal te verdedigen en ver eruit gaan. In de aanval samen te spelen en de ruimte te pakken als die er is om te scoren.

Al snel in de eerste helft wisten de meiden het doel te vinden, maar doordat ze in de verdediging nog niet helemaal erbij waren, wist HVOS ook de gelijkmaker te scoren. Daarna waren de meiden alert en was er voor HVOS weinig doorkomen meer aan, en anders stond onze keepster heel alert te keepen. Al snel ging menig balletje het doel in, soms door een break die goed gelopen werd, maar ook regelmatig door goed samenspel, goed lopen over de cirkel en elkaar daar goed in vinden. Al met al een mooie eerste helft, waarin een ieder goed zijn bijdrage had.

In de rust afgesproken die focus vast te houden, en in de aanval de tijd en de ruimte te blijven nemen om goed af te ronden. Joelle had helaas veel last van haar voet, maar wilde wel graag keepen. Talitha wilde ook heel graag keepen, dus afgesproken ieder 10 minuten. Zo was iedereen blij.

De tweede helft waren de meiden nog steeds heel alert en goed gefocust. Er was voor de kids van HVOS geen doorkomen aan, en aan de andere kant werden de kansen wel heel goed afgemaakt. Zowel onze verdediging als keepster stond alert.

Het laatste stukje van de wedstrijd merkte je dat de vermoeidheid een beetje mee ging spelen, waardoor de concentratie wat minder werd. Maar dit maakte het voor HVOS ook nog wel even leuk, omdat ze hierdoor nog wat kansjes af konden maken.

Meiden ik zie jullie elke week groeien in jullie spel, dat hebben jullie vandaag wel weer bewezen door deze mooie wedstrijd.

Anoek: Wat ben jij aan het groeien in je handbalspel. Alert in de verdediging, maar in de aanval zoek je steeds meer de ruimte, wat vandaag ook resulteerde in drie doelpunten, super.

Cheyenne: Je kan zien dat je oefent met vangen en gooien, het vangen gaat steeds beter. Je ziet dat je handballen echt leuk vindt. Probeer wel je concentratie vast te houden ook in de verdediging.

Scout: Na een tip voor de wedstrijd om de ruimte op te zoeken en van daaruit op het doel te schieten ging je aan de slag. Super gedaan, twee mooie doelpunten, wat was je er trots op en terecht. In de verdediging goed alert op de bal, je gaat echt vooruit.

Talitha: Weer overal inzetbaar, zowel op het veld als in het doel. Ook jij groeit met de wedstrijd. Goed je doelpuntjes meegepakt, wel 6 vandaag. Maar ook in je teamspel heb je goed overzicht. Goed hoor!

Romy: In de verdediging laat jij vaak zien dat je actief bent en goed op de bal kan verdedigen. In de aanval ben je wat afwachtend, maar je kan wel heel goed vrijlopen en de bal vangen. Vandaag ook op het doel gegooid, dat mag je echt vaker doen, want je hebt een goed schot.

Joelle: Voor de wedstrijd zag ik al dat je wat last van je voet had. Maar je wilde wel heel graag spelen, gelukkig geef je dan goed zelf aan als je wil wisselen. Toch vol ervoor gegaan, super. 6 mooie doelpunten gemaakt. De tweede helft in het doel begonnen en nog even gespeeld, maar daarna was het echt op. Fijn dat je er toch was.

Angelina: Gestart in het doel. Bij het eerste tegendoelpunt sloeg je vinger dubbel, gelukkig ging het wel al snel beter en kon je wel door met keepen. Mooie ballen gehouden. In de tweede helft gespeeld, in de verdediging goed aanwezig en regelmatig goed de bal onderschept. In de aanval was het voor jou lastig om te bepalen of je erin moest gaan of eruit moest blijven en aanspeelbaar zijn, maar daar gaan we nog op trainen. Wel een mooi doelpunt gemaakt.

Ilse: Allereerst fijn dat je ons wilde helpen. Je was goed gefocust in de verdediging en de tegenstander kreeg weinig kans bij jou. Ook was je heel alert op de bal, waardoor je die regelmatig mee kreeg. In de aanval goed aanspeelbaar en ook een heel mooi doelpuntje meegepakt.

Volgende week zondag is onze laatste zaalwedstrijd om 10.45 bij ETC. Komt allen kijken en ons aanmoedigen, het is de KAMPIOENSWEDSTRIJD. Dit zal ook de laatste wedstrijd zijn in deze samenstelling.