Meiden D2: Onverwachte opening tegen Achilles

Geen wedstrijd, toch een wedstrijd. Dat bracht Coach Ruth even in de spagaat-stand waardoor er meteen voor de eerste wedstrijd D2 uitgeweken moest worden naar een ad interim coach. En van alle goede keuzes die ze kon maken, werd uiteindelijk de slechtste gekozen. Het werd coach Erik, tot grote schrik van de meiden van D2.

Want sommige meiden kennen me ondertussen wel een beetje, en diegenen die me niet kennen zijn er vandaag wel achter gekomen. Zoals Karel Appel zijn emmers verf tegen het doek smeet, zo gooide ik met spelers in het veld. En zo kon je wel eens ergens terechtkomen waar je niet verwacht had te staan.

De verdediging stond direct op 3:3, dat zit er al meteen goed in! Er werd al goed gekeken naar elkaar en als er dan toch nog iemand onopvallend tussen de verdediging door wist te glippen, was er nog iets als de keeper.

Beau stond vandaag de hele wedstrijd te keepen. Nog even voor de aanvang van de wedstrijd ingefluisterd wat “je doel verkleinen” betekent, en dat deed je goed Beau! Slechts 2 doelpunten tegen!

Sy’rai voelt zich veilig op de hoek, tja dat had je beter niet kunnen zeggen! En zo stond je een keertje op de opbouw en maakte daar al goede doelgerichte bewegingen. Om bij een volgende wisseling van de wacht ook maar een keertje cirkel te gaan staan. En daar heb je dan ook meteen laten zien dat je de bal “echwel” in het doel kunt gooien!

Scout was lekker op dreef vandaag met het volgen van de bal in de verdediging. En daar wist je op listige wijze vaak genoeg die bal te onderscheppen zodat het team meteen weer in de aanval kon! Dat was zeer goed werk, vandaar een dik verdiende high five bij het wisselen Scout!

Talitha hield het hoofd koel, wilde af en toe al stuitend de beweging naar voren maken, maar werd al snel omringd door een horde verdedigers. Dat betekent automatisch dat er dan plekken vrij aanspeelbaar zijn. Dat kreeg je zeker in de tweede helft goed in de gaten!

Voor Lysanna was er de kans op de hoek, en welke hoek? Juist! Ver van mij vandaan. Want als ik zo ga schreeuwen tegen je als je dichtbij staat word je alleen maar doof van. Goed gedaan meid! Als je strakjes wat eerder je kans ziet komen die doelpunten vanzelf!

Emi heeft naast hoek ook even op de opbouw gestaan. Dat was denk ik wel even wennen, maar zoals ik ook al heb uitgelegd aan Sy’rai: Als je op de hoek kunt spelen, is opbouw alleen maar makkelijker. Daar kun je tenslotte naar twee kanten de bal kwijt, beetje naar achteren, bal vangen en doelgericht naar voren, dan heb je de belangrijkste beweging al in de gaten!

Noa heeft vandaag een lekkere pot gespeeld door duidelijke doelgerichte bewegingen op het midden en je begint al aardig je opzet te variëren met de cirkelspeler! Nu nog even het gevoel en vertrouwen krijgen met je cirkelspeler Angelina en dan is bijna elke poging wel een doelpunt!

Angelina stond cirkel en wist precies de gaten op te zoeken waardoor Noa kon scoren of de bal kon afspelen zodat ze zelf kon scoren. Let wel op je voeten he! De scheidsrechter heeft je in de gaten! Als je een flinke stap voor de lijn staat, sta je nog steeds dichtbij genoeg om te kunnen scoren. En opbouw ging ook prima!

Kayleigh speelde vandaag haar eerste wedstrijd. En dat was wel duidelijk. Je bakte er helemaal niets van. Scoort doodleuk drie keer in je eerste wedstrijd….! Op de opbouw en twee keer op de cirkel! Je reageert snel om een bal te onderscheppen en bent ook meteen wel doelgericht bezig. Even oefenen hoe dat zit met een strakke pols als je gooit en dan zou je al vlot kunnen denken aan een opbouwpositie voor een lekker hoog sprongschot!

Joelle baalde als een stekker vandaag. Daar zit je dan met je voet in het gips. En ik baalde zelf eigenlijk ook wel, want ik weet en heb gezien wat jij kan op dat handbalveld! Maar je hebt de coach uitstekend geholpen met het bijhouden van de scores en het noteren van de bijzondere momenten die in het verslag moesten komen. Beterschap lieverd! Er is niets zo vervelend als dingen moeten laten omdat het even niet kan. Geduld, dat werkt het beste!

Ruth, je hebt een leuk team zo! Je wil niet weten hoe lang geleden het is dat ik meiden heb gecoacht, dus dank voor het mogen invallen want ik heb genoten. Ze hebben een leuke wedstrijd gespeeld en met 17-2 gewonnen!

Erik

2016-04-02 Joelle's logboek