DS2: De eerste wedstrijd buiten…

Afgelopen zondag mochten we alweer de eerste buitenwedstrijd spelen. Onze tegenstander was Ventura. Voor ons geen onbekend tegenstander, ook in de zaal mochten we het tegen hun opnemen. Tot nu toe kon Ventura al onze ontmoetingen winnend afsluiten. Het is een snel handballend team wat graag op de break speelt.

Deze wedstrijd moesten we het helaas doen zonder Johanna, Patricia, Nathalie (blessures) en Arjenne (weekendje weg). Maar kregen we hulp vanuit de recreanten doordat Rosalie en Kimberly met ons mee wilde spelen. (Bedankt meiden!) Ook is ons team versterkt door de komst van Idy die vandaag haar eerste wedstrijd bij ons kon spelen. Welkom bij Roda Idy! Wij zijn heel erg blij met je komst!

Ondanks dat het niet regende was het veld flink nat en vooral ook best wel glad.  Ook de bal werd nat en glibberig waardoor er hier en daar wat glijpartijtjes waren en ook de bal niet altijd kwam op de plek waar hij eigenlijk bedoeld was. Gelukkig had de tegenstander hier ook last van.

De verdediging stond weer goed en hierdoor was het lastig voor Ventura om te scoren. De aanval verliep wat minder goed, er was wat minder snelheid dan anders en het was moeilijk om door de verdediging van Ventura te breken. Hierdoor werd er niet veel gescoord door beidde teams. Ventura had best wel veel wissels op de bank dus kon de snelheid wat opvoeren en wist door een paar break outs en een penalty ons net te vinden. Maaike wist in de 1e helft het net van de tegenstander te vinden en hierdoor konden we gaan rusten bij een 1-5 stand op het scorebord.

In de 2e helft bleef de verdediging sterk en wist Ventura weer voornamelijk alleen  uit break outs en een penalty te scoren. De aanval ging ook iets beter lopen en Roda wist ook nog een paar keer het net te vinden waardoor op het eind van de wedstrijd het scorebord stond op 4-10.