D1: De buitenlucht is NIET goed voor je!

De eerste wedstrijd van het veldseizoen begon al goed. De coach van de meiden kon er niet bij zijn in verband met een bruiloft. In plaats van hun vertrouwde coach stond ik daar. Gelukkig weten de meiden wat ze moeten doen met de warming up en het ingooien van Danique. Nadat ze opgewarmd waren hebben we de opstelling doorgenomen. Trefwoorden waren: actief, inlopen zonder bal, druk zetten.

Met 1 reserve speler moesten we slim wisselen. Laila is nog niet helemaal beter en Nina kwam nog bij van een slaapfeestje.

De eerste helft merkte ik al dat het inlopen zonder bal en actief bewegen niet helemaal opgepikt werd. Je zag het team hard aan het werk, maar zoekende was.

In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd. Maar dat lag volgens mij meer aan dat onze meiden moeite hadden met de eerste wedstrijd buiten op het veld dan dat Ventura zo goed bezig was. De meiden zagen er vermoeid uit. Aan het einde van de eerste helft stond het 8 – 6 voor Ventura.

De tweede helft liep Ventura uit naar 10-6 waarna Nina een mooi doelpunt maakte.

In de periode daarna leken de meiden de kopjes wat te laten hangen. Ondanks dat zag ik, wanneer men inliep zonder bal en goed dreiging gaf met bal, mooie combinaties. Jullie kunnen het wel! Heb meer vertrouwen in jezelf.

De eindstand was 15-10

Odessa: Wat heb jij me goed geholpen met advies en het noteren van de doelpunten! Bedankt!

Danique: Een paar mooie reddingen. Wat ben jij snel. Lekker bezig!

Katie: Ik merkt dat je steeds meer probeert. Goed zo! Kies je momenten goed.

Nina: Lekker bewogen om de cirkel. Je merkt dat het dan makkelijker wordt. Een paar mooie combinaties met Laila. Schot (mits in de hoekjes) onhoudbaar.

Laila: Bij jou gaat altijd veel dreiging uit. Gebruikt dat om je medespelers vrij te maken. Ik zag in ieder geval een paar mooie combinaties.

Ruby: In de verdediging was je goed bezig en gaf je goed rugdekking. Heel belangrijk het geeft je teamgenoten veel rust.

Otte: Wat heb jij hard gewerkt vandaag! Vooral de combinatie met Laila laat zien dat je het gewoon onder de knie hebt. Goed oog voor de vrije speler!

Lisanne: Hard gewerkt in de aanval en verdediging! Onhoudbaar als je je beweging goed timed. Paar mooie passes naar Laila. Wat zie jij het spel goed!

Lieke: Wat ben jij snel en wat is het fijn om een speler te hebben die overal inzetbaar is!

Ik weet zeker dat de meiden, wanneer ze wat meer gewend zijn om buiten te spelen en iedereen fit is, dit team van Ventura makkelijk aankunnen.