D2 girls: Zondagochtend in Dordrecht

Vanochtend waren we voor een wedstrijd in Dordrecht bij Mok. Net als de Meeuwen, kenden we dit team niet, dus gingen we uit van onze eigen kracht.

Deze keer was de warming-up goed gefocust en waren we als team ook compleet.

Ook nog fijn de tijd om de keepster in te gooien en zelf nog wat te oefenen op onze schoten.

Vol goede moed gingen we aan de slag. De eerste aanval was veelbelovend, want Noa wist met een mooie bal direct het doel te vinden. Maar ook Mok wist door wat onoplettendheid van ons in de verdediging daar ook al snel antwoord op te geven. Zo ging de eerste helft veel heen en weer, aan beide kanten werd er erg sterk verdedigd, en veel ballen op het doel waren het net niet. Ook stond Angelina bij ons erg sterk te keepen en heeft ze menig balletje eruit gehouden. Talitha wist nog twee keer het doel te vinden, wat de ruststand wederom op 3-3 bracht.

In de rust gepraat over de verdediging zo te blijven dicht houden, maar in de aanval sneller omschakelen en in het rondspelen meer snelheid te brengen. Ook het instarten moet met meer snelheid gebeuren, waardoor er meer ruimte kan komen om de tegenstander te passeren.

Helaas hadden we in de tweede helft niet heel veel geluk in de afronding, en de snelheid in de aanval kwam ook niet echt op gang, waardoor de schoten werden gehouden door de keeper van Mok en wij helaas niet meer tot scoren kwamen. Ook Mok had moeite om onze verdediging en keepster te passeren, uiteindelijk wisten zij een doelpunt te maken, waardoor ze wonnen met 4-3.

Het was mooi om te zien hoe sterk te meiden in de verdediging waren. En het is voor een trainer/coach ook goed om te zien waar nog op getraind kan worden. Dus de komende weken gaan we lekker aan de slag met het omschakelen en de snelheid in de aanval.