D2 girls: De D is hard werken :)

Vorige week hadden we feest bij Roda. We mochten de nieuwe shirtjes in ontvangst nemen, en het gedeelte meiden dat in de zaal nog in de E2 zaten, mochten een mooie beker en medaille in ontvangst nemen, nog voor het kampioenschap.

We waren daarom ruim op tijd bij Roda. Dit betekende ook dat het heeeel lang duurde voordat onze wedstrijd tegen de Meeuwen van start ging. Ondanks een goede voorbereiding ontbrak de focus een beetje. Helaas was Noa er niet bij, maar we kregen hulp van Emi.

Het was fijn dat Joelle en Tiffany weer van de partij waren, waardoor we op Noa na een compleet team hadden staan.

Eindelijk mochten we aan de slag. Angelina wist al snel het doel te vinden, maar ook de tegenstander had hier een antwoord op. Je merkte dat de tegenstander het hele seizoen in de D had gespeeld, en daarin meer ervaring had dan wij. Wat niet betekende dat wij slechter waren, maar hun gingen net iets beter met hun kansen om. In de verdediging werd er hard gewerkt, ook Tiffany stond haar mannetje in het doel en na nog twee treffers van Joelle stond er bij rust een 3-3 op het scorebord.

Het kon nog alle kanten op, dat gaf ik de meiden in de rust dan ook mee. Ze moesten meer gaan bewegen in de aanval, en in de verdediging de focus vast houden.

De tweede helft ging de Meeuwen voortvarend te werk, waardoor ze al snel op 6-3 kwamen. Aanvallend hadden de meiden moeite om het doel te vinden, een paar ballen kwamen net op de paal, of gingen net over of naast. Joelle en Talitha wisten de stand uiteindelijk weer gelijk te trekken tot een 8-8 na een sterke periode van de meiden. Maar de laatste vijf minuten begon de concentratie en de conditie van de meiden te verminderen, waardoor de Meeuwen toch weer de ruimte kreeg om nog een paar doelpunten te maken.

De uiteindelijke eindstand kwam dan ook op 9-11

Net aan verloren, maar toch ben ik erg trots op de meiden, hoe ze halverwege teruggekomen waren tot een gelijke stand.