D-Girls: Een leukere 2e helft

Dit weekend mochten de D meiden naar Krimpen a/d IJssel om het op te nemen tegen de treffers. In het najaar hadden we ook al daar een wedstrijd gespeeld en toen bleek dat de treffers een maatje te groot was. 17-3 was toen de eindstand.

Maar goed, nu zijn we heel wat maanden verder en dus een goede graadmeter om te kijken of de meiden daadwerkelijk gegroeid zijn in hun spel.

Maar al bij de warming up bleek dat de focus deze keer volledig ontbrak. En dat was duidelijk terug te zien in de eerste helft. De treffers liepen de eerste 5  a 10 minuten volledig over de Roda meiden heen, er werd niet goed verdedigt en ook in de aanval werd er niet gespeeld zoals we gewend zijn van de Roda-meiden. Heel veel balverlies en zwakke schoten op het doel waren hiervan het gevolg. De eerste 5 aanvallen achterelkaar waren dan ook raak voor de treffers. Het was Ruby die het veld in kwam en het tij een beetje kon keren. Zij verdedigde als een leeuwin en de Roda-meiden kregen iets meer grip op de aanval van de tegenstander. In de aanval bleef het moeizaam gaan. Ballen werden of niet goed aangespeeld of gewoonweg niet goed gevangen. Het waren Laila en Nina die door een goede individuele actie de stand naar 5-2 kon trekken maar daarna was het weer de Treffers die het spel maakte en binnen no- time stond het alweer 11-2. Otte gooide de bal vlak voor rust  strak in de kruising maar vlak daarna lag de bal alweer achter onze keepster. De ruststand 12-3. Dat moest en kon zeer zeker anders. Dit in de rust de meiden ook duidelijk gemaakt. Ze moesten hun eigen spel gaan spelen en er in ieder geval voor gaan.

In de 2e helft maakte Nina gelijk de 12-4 na een  leuke aanval. Het spelbeeld veranderde en af en toe stond er weer het oude D team. Er werd in ieder geval weer geknokt en hierdoor kwamen de meiden ook steeds eter in de wedstrijd. De laatste 10 minuten was het dan ook Roda die het spel bepaalde en dat was ook te zien in de score. Door de betere 2e helft en dan met name de laatste 10 minuten werd er de 2e helft 8 x gescoord door de Treffers en 7x door de Roda meiden. Een stand van 8-7 dus. Dit bepaalde de eindstand op 20-10 maar op het moment dat de meiden vanaf het begin zo gespeeld hadden, had de eindstand er heel anders uit gezien. Jullie kunnen het wel meiden, de volgende wedstrijd vanaf het begin de focus en dan maken jullie het elke tegenstander lastig!