C-Boys: Ruime overwinning op Twist

2016-04-16 HC1

In het frisse Vlaardingen stond de wedstrijd tegen Twist op het programma. De heren wilden laten zien dat ze ook zonder de coach Erik een goede wedstrijd kunnen neerzetten.

Ondanks de files was iedereen op tijd om te beginnen aan de wedstrijd. Roda startte direct sterk aan de wedstrijd. De 3-2-1 dekking stond goed en doordat de cirkel goed werd verdedigd had Twist heel veel moeite om erdoor heen te komen. Goede onderscheppingen zorgde voor een aantal mooie doelpunten uit de break van onder andere Casper.

Aanvallend werd de score uitgebouwd door goede schoten van de opbouw en kansen uit verschillende wissels. Bij rust stond het hierdoor al 17-3 voor Roda.

In de rust hoefde er slechts een paar kleine puntjes bijgeschaafd worden. De opdracht was om langere aanvallen te spelen om zo spelers helemaal vrij te spelen en breaks met meer spelers te lopen.

Het was mooi om te zien dat dit goed werd opgepakt in de tweede helft. Een goede aanval, waarbij de bal twee keer heen en weer ging, eindigde in een doelpunt van de hoek van Tim. Een aantal breaks konden goed afgemaakt worden doordat snel aangesloten werd. Ook de getrainde vrije ballen gingen er strak in.

Veel goede dingen gezien, jammer dat een aantal spelers aan het eind van dit seizoen stopt. Al met al een leuke wedstrijd die eindigde in een 34-9 overwinning voor Roda.