Laatste wedstrijd (voorlopig dan)

Eerlijk gezegd zijn er veel te veel manieren om een verslag te schrijven. Zo is er de klassieke kop-romp-staart constructie, maar soms is het einde niet zo belangrijk. Soms is het begin niet zo bijzonder, dus hieronder een zogeheten kop-staart-romp constructie. Creativiteit kenmerkt het spel van een goede E-jeugd, dus vandaar.

Eerst het begin:

Roda E1 mocht zich melden in Krimpen. Een wedstrijd tegen rivaal De Treffers. Toch een derby voor ons in zekere zin. De laatste keer daar is inmiddels geschiedenis, maar wel recent genoeg om mee te nemen in deze wedstrijd. Toen verloren we nipt, heel nipt, maar nu zouden we daar geen genoegen mee nemen.

Om de spanning er lekker snel uit te halen: 12-15 gewonnen, ondanks een mindere fase van een minuut of 5. Gelukt dus. Maar HOE!

Ik mag na 25 wedstrijden zeggen dat ik inmiddels wel één en ander heb gezien van dit team, maar dit nog nooit. Scherpe afwerking (soms zelfs zo scherp dat enkel de paal nog redding bracht), heel erg gericht op het veroveren van de bal (en dan lukt dat ook veel), Heel goed gaan voor je eigen kans (maar ook soms precies op maat doorleggen naar iemand die vrijer staat). Al met al een héle goede wedstrijd. Met afstand de beste van het seizoen! Niets is leuker dan TROTS langs de kant te mogen staan. Nog een paar zaken uitgelicht:

Allereerst, het afronden. Op die mindere fase na, consequent vol ervoor gaan. Dat het soms net niet binnen ging of net cirkel was, zorgt alleen dat de score nog zo redelijk is. We hebben het echt over een mogelijke score rond de 30 goals!

Ook belangrijk was het voluit werken in de verdediging,. Lucht dekken, daar doen we niet meer aan. Als we zo verdedigen wordt het voor onze keepers ook weer een stuk makkelijker.

Je zou het bijna niet opmerken, maar voor de oplettende kijker speelde zich iets wonderbaarlijks af in de omschakeling naar de aanval. Waar er normaal gesproken vier man naar voren lopen en één de bal naar voren dribbelt, werd er nu met alle spelers rondgespeeld om de bal nog sneller aan de overkant te krijgen. Zeker als de passes goed zijn (en dat waren ze vandaag) gaat het dan allemaal veel sneller.

Puntjes op de i in de aankomende 3 wedstrijden. Dat lijkt me een mooie conclusie. Daar hebben we ook wel even de tijd voor. Eerste wedstrijd is pas op 21 mei (competitie), bij Ventura. Ook zijn we op 16 mei bij het toernooi te bewonderen. Kom dan eens langs bij ons!

Andrei: Had nog steeds last van zijn pink, maar ging de tweede helft toch mooi op doel staan. Hield ons in de mindere fase goed in de wedstrijd!

Kye: Keepte en hield een paar belangrijke ballen tegen. Dat is goed te zien aan het eind van de wedstrijd, maar die reddingen tellen wel op. De tweede helft meteen starten en twee keer scoren. Ze noemen dat een gouden wissel!

Méoni: Maakte net na de mindere fase een paar belangrijke goals. Vooral verdedigend was je goed vandaag. Heel vaak hield je iemad tegen, maar ook heel vaak anticipeerde je goed en stond je klaar om de pass te onderscheppen!

Milan: Je was er na twee keer afwezigheid weer bij. Heel goed verdedigd, maar ook stabiel in de aanval. Goed gekeken. Goed vrijgelopen en ook op de opbouw ging het goed. Klasse gespeeld!

Riley: Je speelde vandaag en keepte niet. De goal in de eerste helft was een echte beauty. Hoe je die bal erin kreeg weet niemand (en jijzelf ook niet) Je zat er in de verdediging constant bovenop en dat leidde een aantal keer tot balverlies bij de tegenpartij!

Sven: Jij hebt zo vaak mensen vrij voor het doel gezet dat het bijna niet meer leuk is of opvalt. Ik merk soms dat het bij jou zo vanzelf gaat dat ik niet eens merk wat er in de verdediging gebeurt. Je had nog een paar keer zelf door kunnen gaan, maar als je dan aflegt zijn het wel prima passes. Echt heel belangrijk in de groep!

Thijmen: Over mensen die er vol voor gaan. Je wachtte soms iets te veel af in de verdediging, maar dat herstelde je vaak goed. Aanvallend zijn het nog twee, drie stapjes die je moet zetten, maar dan wordt je wel een goede hoek en wie weet wat nog meer!

Timothy: Altijd op weg naar voren in de break. Mooie goal ook weer. Ik ben zelf nog het meest tevreden over je verdediging. Zo vaak ben je er op tijd bij en pak je héél netjes aan. Tegenhouden, maar echt zoals het moet. Daar kunnen een hoop spelers wat van leren!

Tristan: Je dook er vaak nét te ver in, en dan bedoel ik 50 centimeter. Dat had je zomaar dubbele cijfers opgeleverd in de aanval. Ook is het goed om te zien dat je in de verdediging zo veel vooruit bent gegaan. Je zit er echt véél meer bovenop, waar je aan het begin van het seizoen niet vooruit te krijgen was. Heel goed gespeeld ook!

Dan nog even fatsoenlijk eindigen. Het mag ook gezegd worden dat De Treffers heel sportief speelde, de scheidsrechter een prima wedstrijd floot en de sfeer langs de kant uitstekend was. Het publiek heeft een mooie wedstrijd gezien!