D1: Ook deze keer een betere 2e helft

Het eerste weekend van de meivakantie mochten we op ons vertrouwde Rodaveld aantreden tegen Snelwiek. Als je in een schoolvakantie wedstrijden moet spelen is het altijd de vraag of er speelsters op vakantie zijn en of er een team op de been gebracht kan worden. Ook nu was het even spannend! Ruby en Danique waren vandaag onderweg naar hun vakantiebestemming dus helaas afwezig. Gelukkig was Lisanne, die er eigenlijk ook niet zou zijn, toch aanwezig en was verder iedereen er wel.

Geen Danique en Ruby betekent toch dat we geen keepster hadden en een sterke verdedigster moeten missen. Tiffany wilde wel ons doel verdedigen dus het keepersprobleem was opgelost.

Gemotiveerd begonnen de meiden aan de wedstrijd maar net als vorige week duurde het even voordat de meiden in hun spel kwamen en kon Snelwiek onnodig snel op een 0-4 voorsprong komen. Maar na het eerste doelpunt van Roda (Nina) kwamen de meiden wat beter in hun spel en ging de aanval beter lopen. De verdediging stond er ook en het werd duidelijk dat de teams best aan elkaar gewaagd waren. Na 2 doelpunten van Snelwiek was het Laila die door goede acties 2 doelpunten achter elkaar maakte. Vlak daarna maakte Joelle een prachtig doelpunt vanaf de hoek en Roda kroop dichterbij. Katie schoot de bal na een leuke gecombineerde aanval mooi in het net van de tegenpartij. Maar de 4 doelpunten van snelwiek in het begin van de wedstrijd tegen waren nog niet ingehaald dus gingen we rusten bij een stand van 5-9.

In de 2e helft nam Lieke de plek in het Roda doel over. Door de doelpunten van Katie en Nina werd het spannend want de stand werd naar 7-9 getrokken. Lieke stond goed te keepen en hield er zelfs een strafworp uit, wat het team in het veld ook wat vertrouwen gaf. Lisanne scoorde 2 mooie doelpunten maar helaas zat de cirkel allebei de keren in de weg. Maar het was duidelijk dat Roda lekker in de wedstrijd zat. Snelwiek kon tot 2 keer toe als eerste scoren maar Nina had daar allebei de keren weer een goed antwoord op door de bal weer achter de keeper van Snelwiek te krijgen.

Daarna kon snelwiek door 3 leuke doelpunten de afstand weer wat vergroten wat de stand vlak voor tijd op 9-15 bracht. Met nog een minuut te spelen kreeg Roda een vrije bal en Laila krulde de bal hard en zuiver in de kruising. Wat een mooi doelpunt was dat. Hiermee kwam de eindstand op 10-15.

Het is jammer dat we al zo snel op een 0-4 achterstand kwamen want de beide teams waren zeker aan elkaar gewaagd en waren het de eerste 5 minuten die het verschil maakte.

Lisanne: superrr bedankt dat je er vandaag toch bij was! Niet alleen 2 mooie doelpunten die net cirkel waren maar ook een paar harde knallen die op de lat kwamen maar wel goed waren! Een hele fijne vakantie!! Geniet ervan!

Tiffany: Als eerste : bedankt dat je bij ons wilde keepen. Het niveauverschil was voor jou wennen en erg groot maar ondanks dat een paar mooie ballen gehouden. In de 2e helft lekker meegespeeld in het veld!

Joelle: Echt een heel mooi doelpunt vanuit de hoek en een paar mooie acties. Verdedigend stond je ook goed! Blijf lekker zo doorgaan en maak iets meer gebruik van je snelheid want dan wordt het passeren ook makkelijker!

Otte: Vanuit het midden de bal lekker rond laten gaan, je ziet precies naar wie en wanneer de bal gespeeld kan worden. Nu nog je eigen kansen zien en daar voor gaan! Verdedigend weer sterk!

Katie: meid , je zat weer lekker in de wedstrijd. 2 mooie doelpunten. Mooie bewegingen. Zowel in de hoek als in de opbouw goed inzetbaar.

Lieke: Onverwachts in het doel gezet. Fijn dat jij altijd zo flexibel bent en vooral overal inzetbaar bent. Ondanks dat je het spannend vindt om te keepen , heb je je echt kranig geweerd in het doel. Mooie ballen gehouden!!! Niet onzeker zijn! Ga uit van je eigen kracht!

Laila: Jij zat lekker in de wedstrijd, mooie acties, goed schot en vooral erg gedreven! Af en toe nog iets meer snelheid erin gooien en je bent onhoudbaar. Je laatste doelpunt was echt heel erg mooi! Verdedigend ook alert!

Nina: Complimenten ook van de coach van de tegenstander. Je bent echt een hele goede cirkelspeelster. In de 1e helft wat pech in de afronding. De keeper stond al op de plek waar je gooide. In de eerste helft een paar keer gezegd dat je anders moest gaan gooien en dat heb je zeker in de 2e helft goed opgepikt wat 4 mooie doelpunten opleverde! Complimenten voor je spel maar zeer zeker ook op je professionele instelling! Ben trots op je!!

Meiden, het was een heerlijke wedstrijd om te coachen en ik ben trots op jullie inzet! Het is heerlijk om met jullie te werken. De volgende wedstrijd gaan we proberen niet gelijk op een snelle achterstand te komen want het is duidelijk dat jullie ook in deze poule eigenlijk gewoon mee kunnen komen! Woensdag is het koningsdag dus trainen we deze week op dinsdag en vrijdag! Fijne vakantie voor degenen die op vakantie gaan (zijn) en tot dinsag!