D2-Girls: Een knappe prestatie

Vandaag mochten de meiden aantreden tegen Vires. Een tegenstander die ik wel kende, met al twee seizoenen D ervaring, maar die voor de meiden onbekend was. Een team wat vooral qua lengte in het begin veel indruk maakte op de meiden.

Na een goede warming-up mochten de meiden aan de slag.

Maar zoals ik al benoemde, de meiden waren onder de indruk, en dat zorgde er zeker in de eerste helft voor dat ze niet hun eigen spel speelden. In de verdediging waren de meiden eigenlijk te lief, terwijl ze door de tegenstander best aangepakt werden. In de aanval was het lastig om de ruimte te zoeken en te vinden, en van daaruit gevaarlijk te worden voor de keeper van Vires. Wat resulteerde in een 4-1 voor Vires.

In de rust een flinke pep-talk en afgesproken een 3-2-1 verdediging neer te zetten, ipv een 3-3 verdediging. Elkaar in de verdediging zo beter te helpen en bij elkaar bij te schuiven. Maar ook in de aanval gedurfder te spelen, het spel breder te houden, maar vooral te bewegen zonder bal, zodat de ruimte zou ontstaan om af te ronden.

En wat gingen de meiden goed van start in de tweede helft, ze stonden strak in de verdediging, en de ballen die richting het doel kwamen werden heel goed gehouden door Beau. Wat resulteerde in drie mooie doelpunten, waardoor ze de stand naar 4-4 wisten te trekken. Toch kwam er weer even een mindere periode waardoor Vires weer uitliep naar 7-4. Maar de meiden toonden veerkracht en wisten na twee mooie doelpunten toch nog op een puntje verschil te komen.

Uiteindelijk verloren met 6-7, maar wat was ik enorm trots. De meiden hebben zowel veerkracht als mooie aanvallen en sterk verdedigings- en keeperswerk laten zien.

Beau: Wat was je belangrijk vandaag voor het team. Hele mooie ballen gehouden en vooral hoog kreeg de tegenstander bijna geen ruimte om te scoren. Nog even trainen om de rust te nemen om bal goed af te spelen.

Talitha: Je moest even op gang komen, maar daarna had je hele mooie verdedigende acties, en in de tweede helft een mooi doelpunt, door goed inlopen. Blijf bewegen en schieten, je hebt een goed schot.

Noa: Je was erg moe van kamp nog, logisch. Toch fijn dat je er was. Verdedigend hadden de meiden van de tegenstander weinig ruimte om er langs te komen. En aanvallend mag je iets meer durf tonen, want je hebt gewoon een goed schot, dat bewees je met je mooie doelpunt.

Sy’rai: Vandaag had je veel last van hoestbuien, vooral als je teveel heen en weer moest lopen, dus heb ik je iets vaker gewisseld. Je begint steeds vaker goed te staan in de verdediging, waardoor de tegenstander minder ruimte krijgt om er langs te komen. Je mag ook wat vaker op het doel gooien, ook jij krijgt een steeds beter schot.

Lysanna: Je komt steeds beter in de wedstrijd, in de verdediging alert, en je laat je niet meer de kaas van je brood eten. Inzetbaar op de verschillende hoeken. Ook jij mag wat meer richting doel durven te gaan, maar daar gaan we gewoon op trainen.

Kayleigh: In de aanval inzetbaar op verschillende posities, ik weet dat je dat spannend vindt, maar ik blijf je gewoon daar inzetten omdat ik ook weet dat je het kan. Na veel oefenen gaat het vanzelf goed komen. Verdedigend sta je sterk en krijgt de tegenstander weinig ruimte, in de aanval mag je iets vaker schieten, vertrouw op je eigen kunnen, je hebt een strak schot.

Tiffany: Je vindt het erg wennen op de cirkel, toch deed je het erg goed, en zorgde je er wel voor dat de ruimte er kwam voor de andere meiden om te scoren. Ook stond je regelmatig goed vrij, maar de meiden moeten nog leren om je dan ook te zien en je aan te spelen. Maar daar gaan we hard aan werken. Verdedigend stond je er ook super goed, zeker gezien je leeftijd.

Joelle: Deze wedstrijd stond je er weer helemaal, in de verdediging bijna niet te passeren. Je luisterde goed naar de aanwijzigingen in de aanval, wat een paar mooie doelpunten op leverde. Dat gaan we de komende trainingen nog verfijnen.

Angelina: Ook jij moest in de verdediging even op gang komen, even kijken wie je moest verdedigen en hoe. Maar in de loop van de wedstrijd ging dat steeds beter. Je had een paar mooie schoten op doel, helaas net geen doelpunten. Blijf je beweeglijkheid gebruiken en de doelpunten gaan vanzelf weer komen.

Voor de meiden die op vakantie gaan, of niet komen trainen, fijne vakantie!!

En voor de andere meiden, dinsdag staan we er weer, lekker aan de slag.