Meiden B: De doelpunten komen

2 wedstrijden in 3 dagen. Dat is wel erg veel.

Zaterdag thuis gespeeld onder zonnige, maar koude omstandigheden tegen Savosa.

Opdracht was hard werken en veel samen spelen. Tegen deze tegenstander hebben we altijd veel problemen, maar de meiden hadden de opdracht hard werken in hun oren geknoopt. Er werd hard gewerkt en na een vals start herpakten we ons goed. We gingen aanvallend steeds dieper spelen en konden met name Noël op de cirkel goed vinden. Vanaf de cirkel gooide ze er 6 in. Wat was dat goed om te zien. Jammer dat we te weinig antwoord hadden op hun linker hoek en opbouw, waardoor we de hele wedstrijd achter de feiten aanliepen.

Uiteindelijk toch 12 maal gescoord, waar je als coach wel een positief gevoel van overhoud.

2 dagen later een inhaalwedstrijd. Uit tegen TOGB. Omstandigheden: erg koud, nat en te snelle tegenstanders.

Op voorhand aangegeven dat deze tegenstander een snelle tegenaanval speelt, dus zorgvuldig zijn in de aanval en niet te snel gooien. Gelukkig gooiden we niet te snel, maar verloren we de bal heel snel, waardoor de snelle tegenaanval (zoals voorspelt ) ook werd gespeeld. Brenda was meer een schietschijf dan een keeper. (jammer). Aangezien niemand gevoel meer had in de handen bleef dat een probleem. De tegenstander werd ook geen strohalm in de weg gelegd.

Maar de kop van de titel was al: de  doelpunten komen.

In deze wedstrijd wel 10 maal raak gegooid en als we alle reële kansen hadden kunnen maken hadden dat er wel veel meer kunnen zijn. In deze wedstrijd een nieuwe troef actief gezien! IRIS. Afgesproken bij een vrije worp een muurtje neer te zetten en te knallen. Uiteindelijk 5 maal raak. Toppie. De nieuwe meiden gaan steeds beter functioneren in het team. Als we lekker met zijn allen trainen gaan de punten zeker volgen. Ook Francisca heeft weer gescoord, jawel de kansen komen en de afrondingen ook. Daarin is duidelijk dat de doelpunten komen. NU de verdediging nog.

Fijne koningsdag en deze week geen trainingen in verband met de vakantie. Ga lekker trainen door stukken hard te loep. Conditie is erg belangrijk.

Jullie coach!