D2-meiden: Doorzettingsvermogen en Teamspirit

D2-meiden

Deze zaterdag mochten we vroeg aantreden tegen Savosa D2 in Barendrecht. Een team wat voor mij bekend was, maar voor de meiden een totaal nieuwe tegenstander.

Helaas had Talitha tijdens het toernooi maandag haar vinger gekneusd dus kon ze niet meespelen. Dat betekende dat we met 8 meiden starten met de warming-up. De meiden hadden er veel zin in. Tiffany werd warm gegooid en had veel mooie ballen, en toen kwam de pech. Tiff hield een hele mooie bal, maar stond met haar voet op de bal en haar voet zwikte. Al snel zat er een ei op, dus spelen zat er niet meer in. Beau snel in de keeperskleren gehesen. Dat betekende spelen zonder wissel, een andere boodschap,  namelijk de bal lang in de groep te houden en veel concentratie in de verdediging om de keepster te helpen.

De eerste helft ging goed van start, de meiden waren gefocust en namen de tijd om de aanval op te zetten. Ze werkten goed samen en zorgden voor snelheid in de bal, waardoor Joelle het team al snel op voorsprong kon zetten. Beau zorgde voor veel zekerheid in het doel en wist heel lang de 0 te houden. Uiteindelijk moest ze toch 1 doelpuntje toelaten. Waardoor we de rust in gingen met een voorsprong van 4-1.

De meiden hadden de rust wel even nodig om op adem te komen. Duidelijk gezegd dat ze heel goed bezig waren, maar dat het wel zaak was om alert te blijven. Want  door een aantal keer slordig balverlies kreeg Savosa meer ruimte. En zeker als de vermoeidheid nog erger toe zou slaan zou ook de concentratie lastiger worden. Zuiver in de bal naar elkaar spelen en alert in de verdediging was de boodschap.

De tweede helft bleef het lang spannend. Savosa wist zelfs nog de 4-2 te maken, maar gelukkig hadden wij daar ook een antwoord ook. De meiden bleven er ook deze tweede helft vol voor gaan. Zowel in de aanval als in de verdediging. De meiden gingen ook steeds meer wennen aan hun posities en deden daar goed hun ding. Door goed samenspel werden er nog mooie doelpunten. En wederom keepte Beau super, en hield er prachtige ballen uit. Dit betekende dat we aan het eind van de wedstrijd met de winst naar huis konden. Wat was ik trots op de meiden, incompleet, pas net in de D-competitie en toch een winst van 8-3 binnen weten te slepen.

Beau: Prachtige reddingen en goed geconcentreerd op de wedstrijd, fijn dat je altijd inzetbaar ben als Keepster.

Noa: Elke wedstrijd ga je vooruit, bijna niet te passeren in de verdediging. Vandaag had je wat pech in de afronding, een aantal ballen paal. Maar toch nog een mooi doelpunt eruit gesleept. Super.

Angelina: Je was niet zo fit, toch fijn dat je er was. In de eerste helft wat moeite met  verdedigen, maar dit heb je de tweede helft helemaal goed gemaakt. Probeer voor je eigen kansen te gaan in de aanval, ook jij hebt een goed schot.

Lysanna: Ook jij voelde je niet lekker, wat had je het zwaar de eerste helft. Maar je zette door, een compliment daarvoor. Je gaat steeds beter je plekje vinden, zowel aanvallend als verdedigend. Blijf zo doorgaan.

Sy’rai: Vandaag hele wedstrijd cirkel gestaan. Mooie kansen gehad, je gaat steeds beter schieten, je doelpunt gaat binnenkort wel weer komen. In de verdediging goed bezig en bijna niet te passeren.

Joelle: In de aanval zette je alles goed op, en wist je ook mooie kansen af te ronden. Verdedigend sta je safe en ben je door de tegenstander moeilijk te passeren.

Kayleigh: Nog maar net aan het handballen, maar dat is niet te zien. Je durft te schieten en de doelpunten ga je zeker binnenkort weer maken. Verdedigend spring je er goed tussen, ook jij bent moeilijk te passeren.

Meiden dit hebben jullie echt als team met elkaar gedaan, ik ben dan ook enorm trots op jullie!!