E1: Bekroning

Na een jaar lang werken met een groep jonge gasten die stuk voor stuk al genoeg konden is het nu tijd voor het onvermijdelijke. De laatste wedstrijd als coach van de E1. Een fantastisch seizoen waarin we heel vaak lieten zien wat we konden. We speelden attractief, offensief handbal. Een jaar dat ook de boeken in zal gaan als het eerste jaar waarin de spelregels nogal op zijn kop gezet zijn. Ik durf wel te zeggen dat we spelen volgens de visie. Hier dus het laatste (en sorry, ook langste) verslag.

Vanochtend bij het wakker worden stonden we vierde. Winst zou ons kampioen maken. Al het andere zou TOGB kampioen maken (zie hieronder).

2016-06-04 E101

Winst werd het. En terecht ook. TOGB wierp alles in de strijd, maar bleek niet opgewassen tegen het goede afronden en offensieve verdedigen. De eindstand van 12-14 was in mijn ogen zelfs een beetje vertekend. We lieten zien dat we als team kunnen spelen. Dat dit nog beter kan is duidelijk, maar we zijn niet afhankelijk van één iemand. Dat is zo belangrijk, en ik hoop dat dat nog lang blijft binnen deze ploeg. Meerdere spelers kunnen schitteren en stonden op wanneer het moest. Jullie gaan een spannend en mooi seizoen tegemoet in de D.

Eindstand Poule E1.

2016-06-04 E102

Alle spelers even apart belicht, dat hebben ze namelijk verdiend:

Andrei: Uitstekend vrijgelopen. We maakten vandaag te weinig gebruik van de hoeken. Daar had jij het meeste last van. Toen je de bal kreeg kwam er een uitstekend schot uit, met natuurlijk een doelpunt tot gevolg. Op doel weer super betrouwbaar. Net als ik dacht, deze kan er beter niet in gaan zorgde jij voor een prima redding.

Kye: Jij begon op doel en liet alleen héél goede schoten door. Al het andere had je, dus zij kwamen in de eerste helft niet verder dan 5 doelpunten. In de tweede helft was het doel soms net iets te smal, maar je ging goed door en was ook op een andere positie te vinden als het spel er om vroeg. Inzicht is super belangrijk!

Méoni: Je had weer een klassiek Méoni-doelpunt. Toen je de laatste goal binnenschoot, wist ik dat we zouden winnen. Precies op die momenten sta jij er. Dit keer viel je ook verdedigend op in heel positieve zin, door focus te houden op je tegenstander.

Milan: Je eerste echte seizoen zit er op. In het begin was het soms wat onwennig, maar nu zet ik jouw gerust meteen in de basis op de opbouw. Je bent niet groot, maar wel een strijder. Je tegenstander kwam er een enkele keer langs. Dat heet handbal, maar jij leerde er steeds van en maakte het haar steeds weer moeilijker. Volgend jaar kun je bij de E nóg meer laten zien wat een leider moet doen. Danny heeft geluk met jou erbij volgend jaar.

Riley: De laatste wedstrijd, aanvoerder zijn. Laat ik eerlijk zijn. Het past je. Zeker de tweede helft was je uitstekend. De bekroning was natuurlijk de prachtige lob, maar toen je zei dat je niet wist hoe je dat deed… Het was misschien een beetje lucky, maar de goals die je daarna maakte gaven aan dat jij gewoon een doelpuntenmachine kan zijn. Je was gefocust op de wedstrijd en dat kwam je spel ten goede. Klasse gedaan! (De kampioenyell had je wel mogen onthouden trouwens, hij was van jou ;))

Sven: Geef het nog een paar maanden en er is nog een doelpuntenmachine. Zonder Sven verlies je zo’n wedstrijd, want zonder die goede assists, het goede instarten en het openingsdoelpunt kom je nergens. Wat een timing heb jij. Precisie in de passing en daarnaast ook nog eens scherp in de verdediging. Stille leider die soms meer mag gaan, maar nu al goed het overzicht bewaart!

Thijmen: Vorige week maakte ik me nog een beetje zorgen en vandaag tijdens de warming-up ook nog een beetje, maar vandaag zat je uitstekend in de wedstrijd. Je tegenstander zat in je zak. Verdedigend heb ik je echt zelden zo scherp gezien. In de aanval werd je af en toe te weinig gezien, maar het goede is al dat je dan niet boos wordt op alles en iedereen, maar je taken blijft uitvoeren. Volgend jaar gaat het allemaal iets gestructureerder lopen in de aanval en wordt dat doelpunt na doelpunt na doelpunt…

Timothy: Gekomen van de F en dan ineens een groot veld, veel meer taken. Hoe zou dat gaan? Dat schreef ik in het allereerste verslag dit seizoen bij jou. Inmiddels weten we hoe het is afgelopen… Ok, voor de mensen die het nog niet weten: Timothy is veel te snel en motorisch eigenlijk veel te goed. Na de zomer zijn je handen weer iets groter en ga je veel makkelijker kunnen gooien (dus véél meer doelpunten maken). Nog een jaartje bij de E zal ook van jou meer als leider vragen, maar dat gaat helemaal goedkomen! Ook jij zal het voor Danny allemaal een stuk makkelijker maken in de E!

Tristan: Jij vond offensief verdedigen het moeilijkst van allemaal. Je houdt liever de tegenstander een stuk voor je, maar als je ziet hoe goed je inmiddels verdedigd is daar eigenlijk geen reden meer toe. Vandaag scoorde je heel veel goals en ook niet alles meer hoog! Je zou het bijna vergeten, maar dat helpt echt. Je ziet echt dat je effectiever bent geworden. Dat betekent dat je niet minder bent gaan schieten, maar wel meer van die schoten in het doel laat belanden.

Normaal doe ik dit niet, maar ik zeg ook even iets over mijzelf. Ik ben vorig jaar voor het eerst echt voor een jeugdteam gegaan. Gelukkig samen met een topper als Sander als co-trainer. Geen seconde heb ik er spijt van gehad om met deze groep te werken. Natuurlijk luisteren ze niet altijd even goed, maar zeker op wedstrijddagen zie je dingen gebeuren de je als coach echt trots maken.

Toen wij kwamen stond er al een ploeg die samen wilde spelen. Als team. Dat kan alleen als de vorige trainers/coaches daarmee beginnen. Zij hebben daarmee een fundament gelegd onder dit seizoen. Dit seizoen hebben we, mede door de verandering in speelwijze vanuit het NHV door kunnen bouwen op dit fundament.

Binnen de vereniging konden wij mooi onze weg vinden binnen dit team, en is er altijd gezorgd voor goede scheidsrechters. Het gebeurt niet vaak dat een seizoen lang niet of nauwelijks geklaagd kan worden over scheidsrechters, maar dit was zo’n jaar. En dat met nieuwe regels!

Dan tot slot een dankwoord aan alle ouders die er in weer en wind bij waren. Zowel rondom trainingen als rondom wedstrijden. De aanmoedigingen waren luid, altijd positief en onvoorwaardelijk. Ook heb ik als beginnend jeugdtrainer veel tips meegekregen, waarvoor dank.

Afsluitend wil ik dit nog even kwijt. Een seizoen is ten einde op de mooist mogelijke manier. Een mooie wedstrijd, in goed weer, met als beloning de titel op de laatste speeldag. Een team vol kanjers!

2016-06-04 E103