Meiden B: Eerste doelpunt Imke!!

Het seizoen zit er bijna op.

Zaterdag een lastige uitwedstrijd tegen de nummer 2. HVOS.

De omstandigheden voor het publiek waren perfect: geen wind en een stralende zon. Om te spelen was het moeilijker. Geen wissels en 25 graden. En spelen op kunstgras.

Belangrijk om hard te werken en het tempo niet te hoog te gaan. Beide zaken waren wel aan de oren van de meiden besteed. Met name als we de verdediging goed georganiseerd hadden kwam HVOS er met moeite doorheen.

Aanvallend deze we ons best de systemen te spelen die we geoefend hebben. Daardoor kwamen we er redelijk goed doorheen. Jammer dat niet iedereen de hele wedstrijd even scherp was, anders hadden we vaker kunnen scoren, maar ja, we moeten toch nog iets trainen.

Voor het eerst hoefde ik als coach de wissels niet in de gaten te houden en kon me goed focussen op het spel (en de lekkere zon).

Het blijft leuk te zien, dat wat we trainen ook in het spel naar voren komt. Vanuit de rechter hoek is toch niet mogelijk om te scoren zei Imke nog de woensdag ervoor op de training. Duidelijk laten zien hoe het wel kan, met een knikworp en een stuit in de verre hoek, en jawel, een maal proberen in de wedstrijd en scoren, Super Imke, dat zijn de leuke dingen als het lukt.

Ik kan alleen maar trots zijn op de meiden.

Vrijdag avond de laatste wedstrijd. Uit SaVoSa. Ik ben benieuwd wat de meiden nog  in petto hebben.

Tot snel

Marcel