Meiden B: Wedstrijd, afsluiting seizoen en afscheid Rosalie

De laatste wedstrijd. 4 maal verschoven, maar we gingen nagenoeg compleet de wedstrijd in.

Helaas missen we Vera al het veldseizoen en hopelijk is ze er snel weer bij. De zomer wennen aan de zolen en dan eind augustus weer knallen!

De wedstrijd had een doel: hard werken en het de tegenstander zo moeilijk mogelijk maken. Aangezien de meiden er zin in hadden, had ik er een goed gevoel over.

De wedstrijd werd geleid door een koppel scheidsrechters, welke het examen moest fluiten. IN een woord, de meiden deden het prima! Een dikke duim. Goed te zien dat leeftijdgenoten de fluit ter hand nemen en daarin begeleid worden. (Meiden: grijp je kans)

Zoals afgesproken werkten we hard, alleen begonnen we te laat te werken in de verdediging, waardoor we in 2 minuten al 3-0 achterstonden. Maar door nog attenter te zijn en harder te werken kwamen we snel al weer bij. We speelden een prima pot en in de eerste helft troffen we 6 maal het doel. We starten veel in, liepen nog te vaak vast en vooral Noël was NIET te houden. Door diep druk te zetten en goed in te starten maakte Noël haar faam waar. 4 maal achter elkaar trof e het net, waarbij ook nog een maal door de benen van de keeper heen.

Het blijft nog zoeken naar de doelpunten vanuit een vrije worp. Het muurtje staat te vaak niet goed, waardoor Iris niet goed kon afronden.  Maar daar wordt hard aan gewerkt.

De 2e helft was de insteek in de verdediging nog steviger aan te pakken. Dat ging gelukkig goed, alleen ging het ten koste van de aanval. Er stond ook een keepster in de goal, waar we moeilijk langs kwamen.

Scoren totaal: 6 x Noël, 2 x Fleur, 1 x Rianne en 1 x Iris! Maakt dat we 10 maal scoorden, helaas scoorden de tegenpartij er meer, waardoor we verloren. Maar iedereen ging met een goed gevoel naar huis.

Helaas was dat ook de laatste wedstrijd van Rosalie. Misschien gaat het nog een kriebelen, waardoor we je wellicht nog eens tegen komen.

Aangezien het de laatste wedstrijd is zal ik de hoofdrolspeelsters nog eenmaal tegen het licht houden.

Brenda: dit jaar van hoekspeelster overgestapt naar keeper. Zelf trainingen gevraagd aan Marian en daar veel lering uit getrokken. Helaas veel teams, welke heel snel waren, waardoor je als schietschijf diende. Maar je groeit per week. Je hebt het goed naar je zin in de goal en doet het echt super. Ik ben erg blij met je en wet dat je nog heel veel kan groeien in een wedstrijd!.

Rosalie: Je laatste jaar. Volgens mij 3 jaar gespeeld. Kon soms heel afwezig zijn, maar we kennen je ook als iemand die zich helemaal kon bijten in een tegenstander. Door het “gemis” van veel trainingen kon je niet altijd meekomen. Maar ik denk als je vaker zou kunnen en willen trainen, dat er een heel gevaarlijke hoekspeler in je schuilt. Jammer dat je stopt. Succes met je volgende uitdagingen en je weet, je bent altijd welkom.

Rianne: Goede midden opbouwer, veel wedstrijden gespeeld. Deze positie ligt je goed. Soms een tikkeltje eigenwijs, maar dat siert je. Als je op de trainingen je energie meer zou steken in het leren van zaken kan er nog meer uitkomen. Maar daar is volgend jaar je nieuwe coach erg goed in om dat ter hand te nemen. IN de wedstrijden in de verdediging, onlangs je lengte soms niet voorbij te komen. (zeker als een tegenstander 2 koppen groter is!)

Noël: vorig jaar een beetje gedwongen op de cirkel terecht gekomen, maar wat heb jij je ontwikkeld in het spel. Goed kijken, kaatsen en brutaal in het afronden. Als je bij iedere aanval, waarbij je kansrijk bent, iets meer tijd neemt maak je zeker per wedstrijd 2-3 maal zoveel doelpunten.

Demi Po: voorbeeld van onverzettelijkheid. Altijd willen spelen en soms zonder aangeven wisselen. Je miste dit jaar de doelgerichtheid. Er zal meer getraind dienen te worden op omhoog komen en het zoeken naar de hoeken. Ik weet dat je het kan (en dat weet je zelf ook). Je inzet is goed. Komend jaar veel trainen om het doel weer te vinden.

Demi Pi: Inzetbaar op opbouw en hoek. Geeft zelf aan dat ze liever op de bank begint. Staat dan wel meteen goed in het spel. Ook jij miste de doelgerichtheid dit jaar, terwijl je in  de trainingen juist alle ballen prima in de goal gooit. 2 maanden bootkamp is misschien ene idee. Iets harder aanpakken en iets meer hardheid in aanval en verdediging!

Francisca: Wil altijd graag scoren. Was een frustratie dat het haast niet lukte. Gelukkig wel het doel geraakt. Je bent verdedigend een kei, aanvallend zien de opbouwers je vaak niet lopen als je instart. Daar gaan we aan werken het komend seizoen.

Fleur: Heeft voor handbal het turnen opgezegd om komend seizoen 2 maal per week te kunnen trainen. In de wedstrijd soms letterlijk en figuurlijk een maatje te klein. Wat zijn de tegenstanders toch groot en breed soms. In de wedstrijden altijd erg actief en blijft altijd instarten (ook al loop je je vaak vast). In de trainingen komend jaar goed luisteren en kijken hoe het gaat met loopwegen.

Vera: tot de veldwedstrijden altijd het voorbeeld en voor het team van groot belang. Jammer dat je al enkele maanden niet kan spelen. Hopelijk kan je na de vakantie weer goed en sterk terug komen en kan je je zelf weer laten gelden. Pas goed op jezelf. Je plaats in het team staat nooit ter discussie. Als je geblesseerd bent zelfs de plaats op de bank niet (hahaha)

Dit was het team zoals we begonnen. In maart kregen de mededeling dat er misschien 2 meiden wilde komen kijken. Een had al even bij de Meeuwen gespeeld, maar zocht een ander team. Ze zou haar vriendinnetje meenemen. En daar waren Imke en Iris. Ten eerste leuke gezellige meiden en ten tweede: ze hebben lengte. Dat was nieuw voor ns. Na een aantal proeftrainingen zijn ze lid geworden. Liggen goed in de groep en zijn zeer leergierig en coach baar. Waarbij in de eerste wedstrijd meteen al gescoord werd.

Imke: wat heb jij een hoop hobby’s zeg. Muzikaal en altijd druk. Je speelt een aantal instrumenten, waaronder zelfs harp. Toppie. Gaat steeds lekkerder spelen en vind het erg als ze gewisseld wordt (terwijl we 4 wissels hebben). Goede mentaliteit en is ook niet bang in te starten en te gooien. Er valt nog een hoop te leren, maar je pakt het goed op. We gaan nog een hoop plezier aan jou beleven. Topper!

Tenslotte: Iris: In het begin wist je niet wat je moest doen, maar de instelling was altijd doelgericht. Is op veel posities in te zetten, maar vind midden opbouw nog een beetje moeilijk. Ik zie daar wel mogelijkheden. Is aan het trainen om doelgericht te gooien. Heeft er in een wedstijd zelfs 4 ingegooid. Leuk om te zien, dat ze opdrachten (net als Imke) meteen omzet in daden. Ook aan jou gaan we een hoop plezier beleven. Toppertje!. In de vakantie veel balletjes gooien. Sprongworpen maken en proberen gericht te gooien.

Tenslotte wil ik alle ouders bedanken voor hun support dit jaar. Er was nooit een probleem met rijden, elkaar ophalen en zorgen voor het team. Zonder de support van jullie komt ene team niet zo ver en waren ze niet zo ver gekomen.

Komend jaar 2e jaars B. De kansen komen. Sander en ik stoppen als trainer en laat Erik de trainingen verzorgen. Betekent wel meer opletten en nog harder werken. Als dat goed gaat komen de resultaten vanzelf. Ik vind het leuk om jullie te blijven coachen, anders sta ik aan de andere kant van het veld wel te roepen naar jullie.

Fijne vakantie en tot volgend seizoen.

Jullie trotse coach

Marcel