Spelvisie toernooi Meiden D2 zondag 28 augustus

spelvisie

Vandaag mochten we voor het eerst weer aan de slag dit nieuwe handbalseizoen. En wel bij de een spelvisie toernooi om de nieuwe handbalregels voor de D-jeugd in praktijk te brengen. Helaas waren er wat blessures en afwezigen, waardoor we met 1 wissel speelden. Sara is deze week bij ons komen trainen en wilde graag ons team versterken. Welkom Sara, we hopen dat je veel spelplezier krijgt.

Na wat spelletjes, een warming-up, keepster warmgooien en samenspelen mochten we beginnen.
De eerste wedstrijd speelden we tegen de Meeuwen. De teams waren echt aan elkaar gewaagd en naar mate de wedstrijd vorderde merkte je dat de meiden meer gevoel kregen wat de bedoeling was. Verder eruit en de tegenstander met bal al eerder opvangen. Wat wel lastig was om dan op tijd de bal te onderscheppen. Hierdoor kregen de Meeuwen een paar mooie kansen, onze keepster hield ook wel een paar mooie ballen. Op het eind van dit wedstrijdje had de Meeuwen met 4-3 gewonnen. De scheidsrechter was heel duidelijk en had een prima wedstrijd gefloten.
 
We mochten direct door naar het andere veld voor de volgende wedstrijd. Die was tegen HVOS. Een team met alleen jongens, die best heel snel en beweeglijk waren. Tijdens deze wedstrijd kregen we goede tips van de scheidsrechter, waardoor de meiden er steeds beter tussen sprongen. Meerdere breaks werden gelopen en er werd goed gericht gegooid, maar de paal en de lat raken was geen doelpunt. Met je voet op de cirkel staan en scoren is ook geen doelpunt. Maar de meiden bleven gaan, en de kansen bleven komen. Het was een leuke open wedstrijd. Waarin tijdens de laatste seconden de bal mooi het doel inging, en de stand net onze kant positief uitviel. Gewonnen met 5-4.
 
Meiden jullie hebben mooi als team laten zien ervoor te gaan. We gaan nog meer werken aan het ertussen springen en de snelheid van de omschakeling en afronden in het doel.