D-Force #1: Acht is niet genoeg

De eerste wedstrijd voor D1 bestaande uit acht spelers, de eerste keer coachen, best wel een spannend moment en zeker als je tegenstander DWS is. Het vertrouwde spelletje van vorig seizoen kwam maar moeizaam op gang in deze wedstrijd. Het was een collectief moment van wakker worden; D-jeugd is toch wel anders.

Het nieuwe spel lijkt dan wel “leuk”, maar wordt toch erg lastig met slechts één wissel en na de eerste helft door een blessure zelfs geen wissel. Uiteraard stonden Milan en Timothy van E1 al stuiterend langs de kant hun hulp aan te bieden, maar zeker in zo’n eerste wedstrijd is het als taak van sergeant om je ploeg even door het modder te laten kruipen. Laat ze het maar even voelen. Des te meer focus op de training!

De coach weet nu waar jullie staan (in het veld) en hierin zijn wat zaken duidelijk geworden. We spelen nog steeds met een intelligentie van een klassieke aanval door de hele linie breed te houden, maar al snel wil dat nog wel eens klonteren tot minder breed.

We spelen lange passes die niet worden gevangen of ver over de speler heen gaan.

We lopen weg van de bal in plaats van er naar toe.

We worden consequent overlopen door breaks omdat we in een vaste brede linie oprukken naar voren.

Dit lijkt de klassieke soldatenhouding uit 1820 en gelukkig hebben jullie een sergeant met enige combat-experience die ver na die tijd doorontwikkeld is.

En de yel? Ach… Wat lief 😀

MAAR DIE GAAT HEEL SNEL ANDERS WORDEN!!

Ook al was het zonnetje lekker aanwezig, deze eerste wedstrijd is van het type “ik krijg er geen warm gevoel bij”. Dus gupjes, als jullie het Sesamstraat-gehalte achter jullie durven te laten, dan gaan we eens proberen pre-pubertjes van jullie te maken! De trainingen in de komende maand zijn geheel gewijd aan conditie en wedstrijd-tactische zaken!

• Breed EN diep
  • Korte passes naar elkaar
  • Stuiten doen we pas na 3 passen lopen
  • Jezelf aanbieden door vrij te lopen
  • Altijd bij een aanvaller staan om te verdedigen

Een moeizame eerste helft en uiteindelijk begon er in de tweede helft weer iets te borrelen in die koppies zodat de eindstand 17-29 werd. En dat heb je te danken aan de nieuwe spelregels want het had zo maar 3-21 kunnen zijn.

Yannick, gefeliciteerd met je eerste officiële doelpunt in de competitie!

Tristan, hopelijk is het snel weer goed met je voet!

En nu allemaal vriendjes regelen, want met dit nieuwe type spel is het niet verkeerd om minimaal DRIE wissels te hebben!