E1: Een fijn begin van het seizoen

De eerste wedstrijd van het seizoen. We hebben heerlijk weer en een team die graag wil laten zien dat ze het spel kunnen spelen. Gelukkig hebben we vooraf met elkaar afgesproken dat plezier in het spel het belangrijkste is….. en natuurlijk is winnen ook fijn.

Onze nieuwste aanwinst binnen het team is Shavano, hij heeft een aantal trainingen meegedaan en krijgt vandaag zijn vuurdoop met zijn eerste wedstrijd.

Met onze nieuwe yell “we hebben de R, we hebben de O, we hebben de D, we hebben de A, RODA!” zijn we er helemaal klaar voor om tegen HVOS te spelen.

HVOS werd netjes “opgewacht” op 12 meter voor het doel waar onze kids een tegenstander uitkozen om bij te blijven. De bal werd goed onderschept en daarna begonnen ze aan de aanval. Na de eerste minuten bleek al dat wij de sterkere van de twee teams waren die aan het spelen waren.

Er werd over een brede linie gespeeld en veel gescoord, we gingen de rust in met 11-1.

Na een wel verdiende rust gingen we verder, ook hier ging het snel vooruit met de doelpunten. Het team kreeg als opdracht mee niet meer te tippen (dribbelen) en alleen over te gooien.

We gaven HVOS meer ruimte om te spelen en tot scoren te komen zonder ons spel weg te geven.

Het mooie van deze wedstrijd was dat iedereen gescoord heeft, had iemand nog niet gescoord dan werd de bal naar hem of haar gespeeld om de kans te vergroten van te kunnen scoren.

Roda ’71 – HVOS eindstand 20-3