C-meiden: De eerste wedstrijd

Vandaag was dan eindelijk de eerste wedstrijd als het meiden C team. Wat keken de meiden uit naar de wedstrijd. Een beetje spannend was het ook wel hoor. Er komt veel op de meiden af , voor de meeste meiden is het ook voor eerst naar de middelbare school, gelijk schoolkamp en dan ook nog eens naar de C.

De meiden begonnen ook een beetje onwennig aan de wedstrijd. DWS verdedigde ver vooruit, hadden mooie schijnbewegingen en waren ook snel in de tegenaanval. Roda daarentegen had moeite om door de verdediging van DWS te komen en ook een beetje pech in de afronding waardoor er na ongeveer 10 minuten spelen een 0-4 op het scorebord stond. Maar na de doelpunten van Laila en Katie zag je dat de meiden meer zelfvertrouwen kregen en wat meer vat kregen op het spel van de tegenstanders. De meiden werden wat minder terughoudend en gingen echt hun eigen spel spelen.

Door de doelpunten van Nina (2x) Lieke en Laila konden we zelfs gaan rusten bij een stand van 6-7 en was er nog van alles mogelijk.

Het was Roda die al heel snel in de 2e helft de stand omboog naar 8-7. Maar het bleef spannend want DWS maakte er al heel snel weer 8-8 van. De teams waren zeer zeker aan elkaar gewaagd maar na de 9-9 was het Roda die een kleine voorsprong kon nemen. (11-9) En juist die kleine voorsprong zorgde ervoor dat de meiden heel vrijuit gingen handballen, wat een beleving bij de meiden en wat een samenwerking. Er werd hard gewerkt in de verdediging, Lisanne wist een paar keer perfect de schoten van de tegenstander te blokken, Ruby dook op elke bal, Danique stond als vanouds als een beer te keepen. Kayleigh speelde haar eerste wedstrijd in met deze meiden maar liet al duidelijk zien dat ze heel goed haar plekje heeft gevonden in dit team.  Lieke, Otte, Laila en Nina maakten de 2e helft de doelpunten en zodoende konden we de eerste wedstrijd met een goed gevoel afsluiten. De uiteindelijke eindstand was 16-12 maar wat vooral belangrijk is het spelplezier en de beleving die ervan af straalde bij de meiden.