Meiden D2: Eerste competitiewedstrijd

Jaja nu ging het echt beginnen, vorig seizoen twee helft veld al wat aan de D mogen ruiken, maar nu allemaal echt D. Bijna allemaal weer terug na de zomerstop. Helaas heeft Tiffany om verschillende redenen besloten om niet meer te gaan handballen. Jammer meid we zullen je missen. Daarnaast kon Joelle deze wedstrijd niet meedoen door een blessure.

Dan heeft iedereen natuurlijk meegekregen dat tijdens de Olympische Spelen ook de Nederlandse Handbaldames zich hebben laten zien. Ja dan krijg je dus enthousiasme, wat resulteerde in twee nieuwe aanmeldingen voor de Meiden D, Sara en Aurelia. Leuk meiden dat jullie erbij zijn gekomen.

We mochten starten tegen DWS D2 deze zaterdag. Op tijd aanwezig, eerst met elkaar de netten ophangen hoort er ook bij, daarna de kleedkamer in. De meiden hadden er veel zin in, en waren erg gemotiveerd. Eerst een goede actieve warming-up. Daarna hebben we Angelina ingegooid, die zal deze wedstrijd het doel verdedigen. De meiden gingen even rondspelen op snelheid, en oefenen met lopen in de ruimte. Daarna de opstelling bekend gemaakt, drie wissels, dus lekker snel door wisselen. Nog even de nadruk gelegd op ver eruit verdedigen, wat is dat wennen voor de meiden, de nieuwe regels, maar we komen er wel.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat de beide teams goed aan elkaar gewaagd waren. De meiden stonden goed te verdedigen en Angelina haalde menig mooie bal eruit, als DWS er toch door heen kwam. Maar ook DWS stond zijn mannetje, waardoor wij ook niet echt ruimte kregen. De meiden vonden het ook lastig om de ruimte in te lopen, want die was er zeker. Zodra ze dat wel deden resulteerde dat meestal in een mooi doelpunt. De rust brak aan met een stand van 3-4 in het voordeel van DWS, door mooie doelpunten van Noa, Beau en Talitha.

In de rust de meiden gecomplimenteerd op het alerte verdedigen, afgesproken dit vast te houden, concentreren op waar de bal is, maar ook de aanvallers niet uit het oog verliezen. In de aanval wilde ik iets meer beweging zien, en meer schijnbewegingen.  Passeren zonder bal.

De tweede helft stonden de meiden enorm strak te verdedigen, ze waren gefocust en heel flexibel, want veel meiden hebben op verschillende posities gestaan, en dat deden ze toch maar even, ook al hadden de meesten daar totaal nog geen ervaring mee. Drie mooie doelpunten van ons verder, en maar 1 tegendoelpunt van DWS kwamen we op een eindstand van 6-5.

Meiden jullie hebben er als team super hard voor gewerkt. En zijn er de hele wedstrijd vol voor gegaan! En dan maakt winst of verlies niet uit!

Ow, ennu, vergeet niet hier op te klikken!