Verslag F-team

Ook het F-team had zaterdag 3 september weer hun eerste wedstrijd. De afgelopen weken was het tijdens de trainingen van de F erg druk met nieuwe spelers, of eigenlijk speelsters, die komen kijken of ze handbal leuk vinden*. Yasmine en Sabrine hebben zich al aangemeld en hopelijk komen er daar nog meer bij! Voor Yasmine en Sabrine was het vandaag hun eerste wedstrijd. Dit kwam extra goed uit, omdat Danique en Noëlla helaas afwezig waren.

Omdat we vroeg moesten spelen, was het nog rustig op het veld van Twist en kwamen we tegelijkertijd met een ander team aan (in dezelfde trainingspakken, dat was ook verwarrend…) en was er even verwarring bij een paar spelers, want ‘ze waren wel erg groot’. De verwarring was er ook bij het andere team, want ‘ze waren wel erg klein’. Voor beide teams gold gelukkig dat ze niet tegen elkaar moesten spelen, omdat het een F- en een D-team was. Niet veel later kwamen er gelukkig ook kinderen aan die beter in het ‘F-plaatje’ pasten.

Na een praatje van de scheidsrechter, kon de wedstrijd beginnen. Tessa mocht als aanvoerster kiezen op welke speelhelft ze wilde beginnen of dat ze wilde beginnen met de bal. Ze koos voor de bal. De eerste helft verliep erg goed. Er werd door iedereen heel goed verdedigd. Er werd goed gekeken welke spelers er vrij stonden en er werd goed geschoven. Yasmine en Sabrin hebben de eerste paar minuten vanaf de kant goed staan kijken wat ze moesten doen. Yasmine wist heel veel regels ook al, wat het al wat makkelijker maakte. Aan het eind van de eerste helft stond het 1-3 voor Roda. Dit ook dankzij het goede keepen van Tessa en Lorena.

De spelers van het F-team van Roda hechten veel waarde aan gewoontes en wilden de tweede helft dus erg graag van helft wisselen. De andere kant op was het spel weer even zoeken, Twist maakte twee doelpunten, waarna het gelijk stond. Het tweede deel van de tweede helft ging het weer erg goed en Tirza maakte de 3-4 voor Roda. Tirza en Lois hebben de tweede helft goed gekeept. Jinthe wilde (nog?) niet keepen, maar heeft wel al ‘vliegend’ alle tegenstanders zo goed mogelijk verdedigd.

Jullie hebben alle zeven super je best gedaan! Iedereen vond het leuk dat ze ‘eindelijk weer’ mochten spelen. Er werd goed samengespeeld, iedereen kreeg de bal. Let er bij het overspelen op dat het makkelijker is om korte stukjes over te spelen ipv van de ene kant naar de andere kant van het veld. Er werd ook goed verdedigd en goed gekeept. In de aanval wordt er door sommigen soms wat lang getwijfeld of ze wel willen/kunnen/durven/… schieten, dat vertrouwen moet voor sommigen dus nog wat groeien.

Wat ook erg leuk was om te zien, was dat jullie elkaar coachten en dat dat op zo’n positieve manier gebeurde! Bijvoorbeeld als er iemand per ongeluk in de cirkel stond of iets anders deed wat volgens de regels niet mag. Blijf dat coachen vooral doen, je kunt van elkaar veel leren!

Allemaal bedankt voor de leuke, gezellige wedstrijd! Ook de spelers en coaches van Twist en de scheidsrechter!

* Er zitten nu meiden in het F-team, maar jongens zijn natuurlijk ook van harte welkom!!!

Ow, ennu, vergeet niet hier op te klikken!