C-meiden: De eerste zaalwedstrijd

Gisteren mochten we weer de zaal in want de zaalcompetitie is begonnen. De 2e zaterdag in de herfstvakantie…vakantie .. dat betekent vaak ook de kans dat er meiden afwezig zijn, ook deze keer was dat het geval. Ruby en Danique waren nog niet terug en ook moesten we het dit keer doen zonder Lieke die nog last van haar enkel heeft. Drie speelsters minder, maar gelukkig wilde Noa, Joelle en Talitha gelijk na hun wedstrijd bij de D2 aansluiten bij ons zodat we toch nog de beschikking hadden van wisselspeelsters en niet onbelangrijk, een keepster. Talitha: Dank je wel dat je het aan durfde om bij de C het doel te verdedigen.

We speelde tegen Savosa, 2 weken geleden waren zij ook onze tegenstander. Ook die wedstrijd waren we niet compleet door blessures en weekendje weg van de meiden. Die wedstrijd hadden we verloren met 6-21 en Savosa staat in de veldcompetitie strak bovenaan en is een makkelijk scorend team. Makkelijk zou het deze wedstrijd dan ook niet worden voor de meiden.

De meiden begonnen lekker aan de wedstrijd, de eerste aanvallen zagen er veelbelovend uit en na de openingstreffer van Savosa wist Roda al snel de gelijkmaker erin te gooien. Maar nadat de 1-1 een tijdje op het scorebord had gestaan was het Savosa die een voorsprong kon nemen en die voorsprong ook ineens snel uitbreidde. Savosa kwam te makkelijk tot scoren en ook de eigen doelpunten bleven uit. Bij een 3-10 stand floot de scheidsrechter voor de rust en was het duidelijk dat de 2e helft anders moest. De focus moest terug komen bij de meiden, zowel als in de verdediging en de aanval konden de meiden veel beter.

De 2e helft verliep ook  beter dan de 1e helft, er werd weer wat meer bewogen, er zat meer snelheid in, de keepster was wat meer gewend aan de ballen van de C en hierdoor was de stand in de 2e helft 5-7. Beter, maar verdedigend ging er toch nog wel eens wat mis. Te traag uitstappen, te laat sluiten, en elkaar te weinig helpen hierdoor werd er op sommige momenten aan de noodrem getrokken wat resulteerde in 2 minuten en/of penalty’s. Niet nodig en we gaan daar dan ook hard op trainen. Daarbuiten was het de 2e helft duidelijk dat we zeker gewaagd zijn aan Savosa en dat de uitslag niet de juiste verhoudingen weergaf.