D-girls: Eerste wedstrijd in de zaal

Vandaag voor het eerst de zaal weer in. Voor Sara en Aurelia was het hun allereerste zaalwedstrijd. Helaas waren Scout en Beau niet bij de wedstrijd.

Na een warming up in het halletje naast de zaal, hadden we even de tijd om Talitha warm te gooien. De meiden waren goed gefocust en hadden er veel zin in.

Bij de start was die focus even weg in de verdediging en nam Savosa het voortouw in de score, binnen no-time stonden we met 0-2 achter. Maar hierna waren de meiden wakker en werd er goed op de bal verdedigd, en deden de meiden hun best om elke bal te onderscheppen. Wat er in resulteerde dat er snel uitgelopen werd naar 4-2 voor onze meiden. Ook Savosa bleef beweeglijk en kon soms makkelijk passeren. Gelukkig hadden wij dan de keepster nog in het doel staan, die mooie ballen hield. Met nog een paar mooie breaks goed afgerond en twee mooie vrije ballen die voor doelpunten zorgden bracht de ruststand uiteindelijk op 11-5.

In de rust benadrukt dat er goed verdedigd werd, maar dat de verdedigers bij de cirkel er meer uit mochten, waardoor ze ook de kans kregen de bal te onderscheppen. Ook benadrukt dat iedereen aan het spel meedoet, dus de bal in de aanval ook naar de cirkel en de hoek moest.

De tweede helft gingen de meiden verder waar ze de eerste helft gebleven waren, scoren. Zo weer drie doelpunten achter elkaar. Ook in de verdediging waren de meiden actief en gaven ze weinig ruimte weg. De achterste linie was deze tweede helft beweeglijker, waardoor Savosa weinig ruimte kreeg om richting ons doel te gaan. De aanval liep goed en soepel, er werd actief rondgespeeld, en via schijnbewegingen en sprongschoten werden er nog mooie doelpunten gemaakt. Uiteindelijk liepen de meiden uit naar een 19-9 eindstand. Netjes voor een eerste zaalwedstrijd!

Iedereen vindt steeds beter z’n eigen plekje binnen het team, en ik zie enorme groei binnen de groep, maar ook bij de meiden individueel. Meiden geloof in jezelf, jullie kunnen allemaal lekker handballen!

Vanaf maandag ook de trainingen in de zaal, ik heb er zin in!!