DS2: Dubbel winst

Een weekend met twee gewonnen wedstrijden is een goede reden om weer eens wat te laten horen van DS2. Ook ons team heeft wat personeelswisselingen ondergaan na de zomerstop. Johanna is afgestudeerd en heeft een baan gevonden in haar moederland Duitsland. Melissa is verhuisd naar Amersfoort. Patricia verwacht binnenkort een baby-handballer. Nathalie is gestopt om zich te focussen op haar eigen fysiotherapiepraktijk. En Marian kan vanwege gezondheidsredenen niet meer in het veld staan, maar gelukkig brengt ze haar kennis nu over als trainer en coach. Daarvoor hebben we nieuw talent in de plaats gekregen. Kimberley speelde eerder in het recreantenteam. Rosanne handbalde tot voor kort bij MOK en is overgestapt naar Roda omdat haar studie, werk en huis in Rotterdam zijn. En Steffie is geïnspireerd door de Olympische Spelen met handbal begonnen. Het is niet te merken dat ze nog maar een paar weken handbalervaring heeft.
 
Afgelopen vrijdag speelde we thuis in de motregen een inhaalwedstrijd tegen de oude ploeggenoten van Rosanne. Met hulp van Yentl bouwden we gestaag aan het aantal doelpunten, maar ook MOK gooide de ballen vrij makkelijk in ons doel. Toch kwamen we nooit echt in de problemen om onze voorsprong te handhaven. Met een stand van 19-15 sloten we deze wedstrijd af.

Zondag was het stralend weer en konden de thermoshirts thuis blijven. In Zwijndrecht speelden we tegen DS3 van Conventus. Dit keer met Yvette als extra wisselspeelster. Deze wedstrijd was een stuk spannender. We kwamen moeilijk tot scoren. Maar ook Conventus maakte weinig doelpunten. We verdedigden erg goed. Soms gingen we daarin iets te ver, waardoor we een aantal penalty’s tegen kregen, maar Ruth wist het grootste deel hiervan tegen te houden. Goed gedaan Ruth! De ruststand was 5-5. Na de rust pakten we vrij snel een voorsprong van twee doelpunten, maar Conventus bleef goed spelen waardoor het spannend bleef of we onze voorsprong konden behouden. Tegen het einde van de wedstrijd bouwden we het verschil uit tot drie doelpunten waardoor we iets ontspannener gingen spelen. De eindstand van deze wedstrijd was 7-10 in ons voordeel. Daarmee sluiten we de eerste helft van het veldseizoen af met een tweede plaats in onze poule. Wat voelt dat goed na een paar jaar in de onderste regionen. Lekker bezig meiden!