DS1 is weer lekker bezig

De vraag was hoe DS1 door de zomer zou komen. Een aantal opzeggingen maakte de spelling erg dun, maar gelukkig konden we ook een aantal nieuwe leden begroeten.  Hierdoor moest het team wel even aan elkaar wennen, maar door veel en hard te trainen ie je wekelijks vooruitgang. Met name door de krachttraining van Personal Trainer Thijs zit je de kracht en het zelfvertrouwen toenemen.  De eerste wedstrijd tegen TOGB (een 20-20 gelijkspel) en de tweede wedstrijd tegen Ventura 1,5 (een 19-16 nederlaag) liep het samenspel nog niet optimaal, maar vanaf de derde wedstrijd tegen Twist 2 (12-18 overwinning) is er een verbetering te zien. Mede ook doordat er een aantal DS2 speelsters (Rosanne, Maaike en Idy) laten zien het DS1 niveau ook aan te kunnen.

De 4e wedstrijd was de beste tot vandaag. Op een doordeweekse dinsdagavond werd Savosa met 29-14 terug naar Barendrecht gestuurd. Dat gebeurde met gevarieerd en snel aanvalsspel en een prima verdediging. In de 5e wedstrijd tegen Saturnus ging het bij vlagen wat moeizamer, maar bij vlagen ook weer lekker met een 21-13 overwinning ten gevolg.

De laatste wedstrijd voordat we de zaal in gaan is een mooi meetmoment aangezien het een uitwedstrijd tegen Conventus betreft. Een tegenstander waar we de laatste 2 jaren al menig spannend potje mee hebben uitgevochten. Die werden soms gewonnen en soms verloren en de vraag was dus hoe we ons tegen dit fysiek sterke team zouden houden.

Vanaf het begin wordt de toon gezet door met name Fiona die de een na de andere bal erin gooit, zodat we direct op voorsprong komen. Verdedigend zit het prima in elkaar en bij een overtal situatie kan Marieke door prima verdedigen 2 break outs in gang zetten, die de voorsprong verder vergroten. Nicole levert vakwerk in de goal en in samenwerking met de prima verdediging komt Conventus in de 1e helft slechts 5x tot scoren. Door een tweetal benutte 7 meter worpen van Simone en een paar goede aanvallen wordt de ruststand 5-10 in het voordeel van de dames Roda.

De 2e helft wordt heel geconcentreerd begonnen en door goals van Natascha en Kristina weten we de voorsprong al snel te vergroten tot 8 doelpunten. Verdedigend zit het potdicht en zijn Yentl en Rosanne in het middenblok de bazinnen op het veld. Zelfs wanneer we door 2 tijdstraffen met nog maar 4 man op het veld staan, weet Conventus het doel niet te vinden. Yvette staat ook geweldig te keepen en zodoende blijft de voorsprong minmaal 5 doelpunten en krijg Conventus nooit het idee de wedstrijd te kunnen winnen. Iris maakt in de tweede helft de nodige doelpunten en Vera heeft met twee strafworpen en een break-out ook een belangrijke bijdrage in de uiteindelijke 12-20 overwinning die dik verdiend was. Zowel verdedigend als aanvallend hebben we deze zondag weer een stap gezet en laten zien dat we als team echt groeiende zijn.

Als we dit kunnen doortrekken naar de zaalcompetitie dan kunnen onze trouwe supporters nog leuke wedstrijden verwachten.