D2 meiden: Op een vroege zondagmorgen…

Heel soms wordt er een wedstrijd op de zondag gepland. Toevallig was het dit weekend zover, de laatste veldwedstrijd op zondagmorgen in Hoogvliet tegen ETC. Bij wedstrijden op zondag is er ook altijd de kans dat de coach zelf een wedstrijd moet spelen met DS2. Ook nu was dat het geval dus had ik vandaag de eer om de D meiden te begeleiden tijdens deze wedstrijd.

ETC is geen onbekende tegenstander en we weten van te voren dat het niet de makkelijkste wedstrijd zou worden. Voor de wedstrijd afgesproken om meer te bewegen, verder uit te verdedigen en vooral gebruik te maken van de snelheid en schijnbewegingen. Oei, dat was veel in 1 keer, een andere coach, allemaal opdrachten om te onthouden en dan ook nog eens een andere warming-up dan dat de meiden eigenlijk gewend zijn. Als dat maar goed zou gaan…

En dan begint de wedstrijd, met Noa in het doel , 3 wissels op de bank en 6 gemotiveerde meiden in het veld begonnen de meiden voortvarend aan de wedstrijd. Ik zag in de eerste helft mooie schijnbewegingen, een goede verdediging en een paar mooie aanvallen en ook de doelpunten bleven niet uit. Waardoor de meiden de rust in gingen met een kleine voorsprong (3-4)

In de 2e helft zag je dat de meiden lekker in de wedstrijd zaten, het verre uit verdedigen ging zijn vruchten afwerken. En hoewel de jongens van  ETC de meiden in de 1e helft nog konden bijhouden, in de 2e helft was dat toch een stuk moeilijker.

Noa stond echt geweldig te keepen, de aanvallen verliepen soepel, de verdediging zat goed dicht en hierdoor kwam de eindstand op 7-15. Aurellia (nu schrijf ik je naam wel goed ,toch?) scoorde haar alle eerste doelpunt, Joelle maakte het ene doelpunt na het andere, Beau speelde weer haar 1e wedstrijd na een knieblessure en was niet te passeren, Talitha maakte mooie schijnbewegingen en pikte ook haar doelpuntjes mee, Sy’rai en Lysanna waren beiden belangrijk op de cirkel, Sara is een pitbull met verdedigen, Emi en Angelina waren wat stilletjes (want ja, toch best wel eng ineens een andere coach) maar in het veld lekker fel.

Ook de laatste veldwedstrijd winnend afgesloten, gefeliciteerd meiden!! Een mooie 2e plaats is het resultaat. Bedankt, dat ik jullie vandaag mocht coachen, ik vond het heel leuk om te doen!!