D-Force #1: We maken stappen!

Afgelopen twee weken is er gehamerd op het onderwerp breed en diep. Merkwaardig genoeg lijkt het erop dat we weer stappen maken nu we richting zaalseizoen gaan. De twee trainingen die bijna volledig in het teken stonden van breed en diep hebben zich vandaag geuit in de wedstrijd.

Het komt niet vaak voor dat zaken die bij trainingen behandeld worden zo snel uit de verf komen in een wedstrijd. Dit is best wel compliment waard aan de spelers, dus ga zo door!

De enige sta in de weg voor vandaag was het vochtige veld. Het was weliswaar droog, maar de bal was nat. Dat maakt het gooien en vangen ineens een stuk lastiger. Toch wilde de coach zich stipt houden aan de tactiek. Breed en diep, hoeken instarten over de cirkel, blijven kijken naar elkaar en op tijd afspelen. Sommige dingen lukten, sommige dingen net niet en ook wat zaken die geheel niet goed gingen. Wat WEL goed lukte was het breed en diep staan!

Dat je dan verliest met 22-19 heeft wel zo zijn redenen…

Als het droog was en de overtuiging op het doel wordt hoger >> win je

Als men iets beter rondkijkt en elkaar eerder aanspeelt >> win je

Als we iets slimmer lopen op het verdedigen >> win je

Als we de beste keeper in het doel zetten >> win je

Volgende wedstrijd wordt de spoeling weer dunner, er is dan nog keuze uit Tristan, Méoni, Marc en Daan om te keepen. Daarna begint het lijstje weer van voor af aan, of regel drie man die ieder steeds een hele wedstrijd willen keepen… Dan kunnen we er ook een beetje op gaan trainen namelijk!

Ow en een nieuwe afspraak: degene die de strafworp mee krijgt, mag de strafworp ook zelf nemen.

We maken stappen mannen! Ga zo door!

Sgt