We treffen de Treffers (vooral het doel van ze)

Het is weer eens zo ver. Een verslag van Heren 2. Dat kan maar een paar dingen betekenen: Iemand is gedwongen om iets te schrijven, er is een teampagina (go check it out) of er is gewonnen.

<Spoiler Alert> Alle drie goed.

Altijd belangrijk, even een stukje context. Zelden speel je een beladen wedstrijd als een derby. Dan moet je er ook allemaal staan. Dat ging dit keer een stuk beter dan de vorige keer (zie het vorige verslag).

Bij Heren 2 is het een bonus als je wint, behalve in zulke wedstrijden. Dan móét er gewonnen worden. Gelukkig waren we dit keer met alle 11 (vandaar de lengte van dit verslag). Zelfs Alexander was vroeg zijn bed uit geklommen om ons te helpen. Held!

Het belangrijkste nadeel van 11 spelers is dat er ook gewisseld moet worden. Een basisopstelling maken is meteen een stuk ingewikkelder. De eerste zeven die aanwezig waren leek een goed plan, maar wie zou er dan gaan keepen?

Uiteindelijk begonnen we maar gewoon en tegelijk behoorlijk ongewoon. Vanaf seconde 1 waren we de bovenliggende partij. We waren in de verdediging scherp en lieten nauwelijks kansen aan de tegenpartij. Zelf creëerden we meer dan genoeg en we bouwden gestaag een voorsprong op. Wisseltjes, afstandsschoten, passeerbewegingen, alles zat er in. Het publiek dat in (voor Heren 2 begrippen) groten getale op was komen dagen werd behoorlijk vermaakt.

Ook het optreden van de scheidsrechter was, in deze sportieve wedstrijd, uitstekend.

Alle spelers apart belicht:

Alexander: Als je er dan bent, laat je wel zien dat we iets aan je hebben. Als de tegenstanders er dan langs kwamen stond jij daar ook heel vaak nog in de weg. Je kunt nu alvast de planning zien, dus je kan je alvast instellen op de tijdstippen. Held!

Erik: Als je tegen Erik zegt dat hij moet wisselen gooit hij sowieso. Erik hoort ook alles dat langs de kant gezegd wordt. Dan kun je er op wachten… En dan komt er een streep uit waar de lat nu nog nazorg voor nodig heeft. Volgende keer dus daar net onder. Ook om de spullen een beetje heel te houden (we spelen er nog een heel seizoen. Ook de jeugd. Denk aan de kinderen!). Goed in de verdediging en ja, kwam alsnog prima aan zijn doelpuntje in de tweede helft met een mooie individuele actie.

Jan: Meneertje onzelfzuchtig. Een hele mooie eigenschap voor iemand die binnen no time in dit team past. Op veel plaatsen inzetbaar, met steeds meer gemak anderen vinden en heel erg goed verdedigen. Niet scoren, maar wel zorgen voor talloze (ik heb niet geteld, vandaar…) assists. Een absolute aanwinst!

Jochem: Steeds meer gaat deze middenman spelen als een middenman. Effectief in zijn afwerking, sterk in de verdediging en het uitzetten van een spelletje. Zie je wel dat we luisteren (meestal…, soms).

Lorenzo: Komt er doodleuk weer bij en scoort meteen even een paar keer vanaf rechtsopbouw. In de verdediging één waar je niet naar om hoeft te kijken (het gaat prima zo) en actief (hoewel dit keer minder) in de break. Een klasse speler met veel individuele kwaliteiten.

Martijn: De hele wedstrijd aan je kop zeuren over variëren en dan ook nog het verslag schrijven. Ja dan kun je er op wachten. Feit blijft dat je al ontzettend ver bent en ook al heel wat stappen gezet hebt dit seizoen. Niemand heeft het nog over je schothouding of dat je het af en toe eens moet proberen. Nog een paar weekjes en dan is het kanon ready for constant use. Goalkeepers, beware! (en hij schiet niet steeds in dezelfde hoek, dus je erop instellen gaat niet meer)

Michael: De dag voor je verjaardag. Altijd speciaal. Geschreven op de dag van je verjaardag, gefeliciteerd! Om dan nu iets onaardigs neer te zetten is ook zo flauw. Dus dat doen we niet. Je zat er in de verdediging bovenop en in de aanval zorgde je voor dreiging en ook voor doelpunten. Goed gespeeld, maar je weet: Nu ben je ouder. We gaan meer van je verwachten!

Raymond: Je hield er veel minder tegen dan in de veldwedstrijd tegen de Treffers. Tot zo ver de kritiek. Nu was je in het veld goed bezig. Prima in de verdediging en in de aanval goed voor je kansen gegaan, met natuurlijk de doelpunten die daar aan verbonden zijn. De laatste was ook mooi als uitgespeelde aanval, maar juist dan is er druk bij om te scoren. Heel goed gedaan!

René: Als je in het begin zegt dat je gaat coachen dan kom je veel op de bank. Als je dan ook in de wedstrijd (iets waardoor het lijkt dat je) zegt dat je wilt wisselen, dan zit je nog meer. Je ziet wel dat we die ervaring af en toe nodig hebben in zulke wedstrijden. En de valworpen zitten ook nog steeds goed, al vind ik het steeds spannender hoe je opstaat… Voor de lezers… goed.

Stephan: Je nam de tijd in je break-out. Je keek waar de keeper was (die was er wel erg vlot uit). Je legt hem over de keeper heen en in het net. Ja, dan hoeven we je niet veel meer te zeggen. Verdedigend uitstekend, aanvallend gaat het steeds makkelijker. Voor je het weet loopt er bij de HS2 weer een sterspeler rond!

Ben ik niemand vergeten, nee. Top! De eindstand dan nog maar: 26-15

Tot de volgende wedstrijd met een andere verslaggever langs (waarschijnlijk binnen) de lijnen.

6 november Atomium uit om 9.00 uur. (Vreselijk als je er bij moet zetten of het ’s ochtends of ’s avond is. Nog erger als het ’s ochtends blijkt te zijn…).

Ook dan zullen we weer alles uit de kast halen om vol voor de zege te gaan (weer een derby). Tot dan!

Luuk