HS1 start sterk aan het seizoen

HS1 heeft een goede voorbereiding achter de rug. We hebben hard gewerkt aan de kracht en het veldseizoen hebben wij gebruikt om het aanvallende samenspel te verbeteren. Vandaag stond de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie tegen HVOS-2 op het programma. Nu moesten we het laten zien.

Het begin was rommelig. HVOS wist door de verdediging de spelen en scoorde veel in een korte tijd. Aanvallend speelden we het redelijk uit, maar te veel kansen werden gemist. Halverwege de eerste helft stond het dan ook 8-6 in het voordeel van HVOS.

Nadat iedereen wakker was en de meeste alcohol van de vorige avond was verdampt kwamen de heren pas echt goed op stoom. De verdediging zat potdicht en door het goede keeperswerk van Bryan konden we veel snelle tegenaanvallen uitspelen. Kers op de taart was het onderhandse schot van Maarten in de laatste seconden van de eerste helft. Hiermee kwam de ruststand op 15-8.

In de tweede helft had HVOS nog een kwartier nodig om uiteindelijk via een penalty door de verdediging te komen. Inmiddels waren wij door sterke afstandsschoten en breaks nog ruimer uitgelopen. Genoeg voor onze sterspeler op de rechterhoek om zijn kansen met lobjes af te gaan maken. Iets wat overigens niet voor alle spelers is weggelegd. De wedstrijd eindigde in een 28-13 overwinning voor Roda. Een mooi begin van een seizoen waarin wij zo hoog mogelijk willen eindigen.

Volgende week staat de derby tegen Atomium op het programma. Kom ons weer aanmoedigen!