D-girls: Teamspirit

Vandaag mochten we tegen Achilles. Een nieuwe tegenstander voor ons.

We zijn gestart met een goede warming-up en daarna nog even een spel gespeeld om beweeglijk te zijn in de wedstrijd. We hadden drie wissels vandaag, dus 3 erin en 3 eruit, en blokken van 3 in een helft. Voor de meiden ook lekker duidelijk, en hierdoor ook meer mogelijkheid om goed in hun spel te komen. Esmee kwam vandaag mee kijken bij de wedstrijd, we hopen dat je snel mee kan gaan spelen, gezellig dat je erbij was.

Scout was om gezondheidsredenen afwezig. We hopen dat je snel weer fit genoeg bent om ook weer wedstrijden te komen spelen.

Voor de wedstrijd de meiden meegegeven doe het met elkaar en voor elkaar.

De eerste helft gingen de meiden actief van start. De bal werd regelmatig onderschept en van daaruit gingen de meiden snel de aanval in, dit zorgde voor leuke aanvallen, maar ook leuke doelpunten. In de verdediging werd er goed gekeken of de tegenstander vrij liep. En daar werd dan weer goed op gereageerd door de meiden. Onze keepster kreeg niet heel veel ballen, maar kwamen ze richting het doel had ze toch de concentratie om ze eruit te halen. Kortom de meiden speelden een hele sterke eerste helft.

In de rust afgesproken om Achilles wel op zijn eigen helft samen te laten spelen, en eigenlijk alleen maar ervoor te blijven in de verdediging. Wel alert te zijn wanneer ze proberen erlangs te dribbelen. De meiden complimenten gegeven voor hun spel. Afgesproken het de tweede helft ook met elkaar te blijven doen.

De tweede helft ging weer heel goed van start. De meiden hadden de focus, en bleven de focus houden. Er werd goed samengespeeld tussen alle meiden, er werd goed gekeken naar elkaar en ze namen de tijd om elkaar op de goede manier aan te spelen. Ook weer hele mooie doelpunten kwamen daaruit voort. Kortom de meiden lieten zien wat we in de training geoefend hadden. Ook het keepen ging heel goed, zo goed zelfs dat onze keepster vandaag de 0 gehouden heeft.

Het enige puntje was, dat de meiden op het eind van de wedstrijd vergaten om rond te spelen, ze wilden te snel richting het doel van de tegenstander, waardoor sommige meiden weinig de bal kregen. Maar hier is op te trainen, dus dat gaat helemaal goed komen.

Meiden jullie inzet was TOP!

Meiden jullie focus was TOP!

En de teamspirit was TOP!

Kortom ik ben trots op jullie!

Liefs Ruth

Noot van de redactie:

Eerste helft: https://www.youtube.com/watch?v=SjZqeW61_7o&feature=youtu.be

Tweede helft: https://www.youtube.com/watch?v=Awbbz_XKNYU&feature=youtu.be