DS2: Net niet…

Dit weekend was Achilles onze tegenstander. De meeste teams die we in de zaal hebben zitten ook bij ons in de veldcompetitie. Achilles is hierin een uitzondering, dus voor ons een onbekende tegenstander. Na 3 wedstrijden staat Achilles bovenaan en is het gezien de uitslagen  vooral duidelijk dat ze heel makkelijk tot scoren komen. Oeps.. dat wordt dus bikkelen voor ons.

Steffie was helaas afwezig maar doordat ons team gegroeid is, hadden we toch nog de beschikking over 2 wissels. Hoe fijn is dat.

Kim wist al snel het net van de tegenstander te vinden en ons eerste doelpunt was een feit. Achilles knalde gelijk daarop de gelijkmaker erin. Maar wederom was het Kim die Roda op voorsprong wist te zetten en kon Achilles de stand weer gelijk trekken. Er werd heel erg lekker verdedigt door alle meiden en ook de aanval liep lekker en makkelijk had Achilles het deze keer niet.

Wij  ook niet hoor want er liep heel wat kracht bij Achilles rond, maar de verdedigers lieten zich niet zomaar op zij zetten.  Ook in de aanval werd er hard gewerkt: Rosanne werd iets beter gevonden op de cirkel maakte haar kansen goed af, Idy en Arjenne en Maaike waren gevaarlijk vanuit het midden en de opbouw en ook Karin, Kimberley en Dominique lieten goede dingen zien in de hoeken. Er ontstond een spannende 1e helft en bij een 7-7 stand en 20 seconden te spelen ging Achilles de aanval in. In de laatste seconden wisten ze er nog een penalty uit te trekken en bij een 7-8 gingen we rusten.

In de rust afgesproken verdedigend er nog een schepje bovenop te doen en aanvallend wat meer te bewegen zonder bal. In de 2e helft was het wederom super spannend en het lukte Achilles gewoonweg niet om meer afstand te nemen. Het scoren werd bemoeilijkt door de goede verdediging en konden ze toch nog een schot lossen stond  altijd nog Ruth  die vooral de 2e helft haar doel goed schoon wist te houden.

De 2e helft liep wederom gelijk op (6-6) maar we wisten net niet de winst naar ons toe te trekken. Eindstand 13-14.

Maar wat een leuke en vooral goede wedstrijd zetten de dames neer. Er is duidelijk een stijgende lijn waarneembaar!  Mijn complimenten voor jullie allemaal! Volgende week zijn we een weekje vrij en daarna is Conventus onze tegenstander. Een team wat we wel kennen van het veldseizoen 🙂 🙂