Meiden C : Het nieuwe jaar goed begonnen

Na 2 weken vakantie, geen school, geen trainen en geen wedstrijden konden de meiden niet wachten tot er weer gehandbald kon worden. Zaterdag 7 januari was het dan zover: we mochten weer 🙂

Om 17.50 uur (pfff wat een tijd) begon de wedstrijd in Barendrecht tegen Savosa. Een team wat zowel op het veld als op in de zaal 1 van de koplopers is. De vorige 2 wedstrijden tegen dit team werden dan ook met ongeveer 10 doelpunten verschil verloren. Maar een nieuw jaar, nieuwe kansen en wat niet onbelangrijk is: We waren nu voor het eerst tegen dit team compleet.

Savosa opende de score maar de gelijkmaker lag er ook al snel in. Toch was het Savosa die een voorsprong kon nemen telkens van 2 of 3 doelpunten. Maar de Roda meiden zaten ook lekker in de wedstrijd en het liep zowel aanvallend als verdedigend lekker en bij de stand van 6-3 namen de Roda meiden het initiatief over waardoor de stand gelijk getrokken kon worden. Hierdoor gingen we deze keer niet met een ruime achterstand de rust in en konden we bij een stand van 6-6 even rusten.

In de 2e helft was het Savosa die het initiatief over nam en wederom een verschil van 3 doelpunten op het scorebord kon zetten. Maar de meiden bleven er voor gaan het werd weer spannend toen Roda het verschil terug brachten naar 1 doelpunt verschil (14-13). Maar doordat er wat team wisseling was waardoor we het zonder Otte en Joelle (knie) moesten gaan doen kwam er teveel ruimte op het midden en de linkerkant waardoor Savosa te makkelijk tot scoren kon komen. De uiteindelijke eindstand kwam op 19-15.

Maar wat een verschil met de vorige ontmoetingen. Het scoringsvermogen van de meiden blijft groeien, de aanvallen zijn leuk om te zien en we blijven lekker trainen op de verdediging. Met name nu de samenwerking en het helpen van elkaar. En neem je kniebeschermers mee naar de training want de ballen terug van de keeper of doelpaal mogen we echt wel pakken hoor meiden. In plaats van te kijken hoe die ballen uit het veld rollen. Gaan we er lekker op duiken 😉

Zaterdag spelen we weer laat in de middag (16.30 uur) maar dan gezellig thuis en is TOGB onze tegenstander. Vergeet niet dat vanaf 19.00 uur de nieuwjaarsreceptie begint. 😛

Groetjes Marian