C-meiden: Incompleet, tegen de koploper maar wat een inzet

Dit weekend kwam Twist naar de Zadkine om het tegen ons op te nemen. Dit weekend was ook het weekend waarin Odessa haar eerste speelminuten weer mocht gaan maken. Wat ontzettend fijn Odessa, in de eerste plaats voor jou maar zeker ook voor het team!!! Iedereen keek dan ook uit naar deze wedstrijd.

Helaas blesseerde Lisanne zich bij de gymles op school, Lieke kreeg weer last van haar enkel met trainen, Ruby was ziek geworden, Otte kon eigenlijk niet spelen i.v.m. een andere afspraak, Nina tobt met haar gezondheid en ook Katie was onzeker of ze wel kon spelen i.v.m. haar enkel. Dan mis je ineens wel veel meiden (6) en dat net tegen de koploper.

Gelukkig was Otte bereidt de 1e helft mee te spelen, kon Katie toch spelen en waren Beau en Angelina uit de D2 bereidt om ons te helpen. Gelukkig…. hierdoor hadden we in ieder geval in de 1e helft een wissel. Gezien het feit dat Odessa 5 minuten per helft mocht spelen was een wissel dan ook broodnodig.

Maar tot overmaat van ramp blesseerde Joëlle een paar uur voor de wedstrijd haar duim en moest naar de HAP. Dat was een flinke tegenvaller, dat betekende nog 1 speelster minder en in de 2 e helft het grootste gedeelte 1 veldspeler te weinig. Hoe gaan we dat probleem oplossen?

Tot onze grote vreugde kregen we vlak voor de wedstrijd het bericht dat Nina het mocht proberen om toch te spelen. Afgesproken dat ze het 10 minuten mocht spelen om te kijken hoe het ging, want ze wilde echt heel graag handballen. En ook Talitha uit de D2 wilde bijspringen zodat we toch de hele wedstrijd minimaal 1 wissel hadden. Een ander team binnen het veld wat we gewend zijn, we miste zowat bijna de gehele opbouwrij dus het was zoeken naar de juiste opstelling en wat minder enthousiast als anders begonnen we aan de warming up.

Tijdens het warmgooien van onze keepster bleek dat de meiden toch wel onder de indruk waren van de keepster van Twist. Sowieso waren er een paar erg lange speelsters bij de tegenstander en de keepster was daar 1 van maar bleek tijdens haar warming up ook nog eens alle ballen te houden volgens de meiden. Ik twijfelde even hoe ik daarop moest reageren want ook ik had dat gezien maar mijn reactie was: Euh ja…dus? Dat betekent niet dat zij jullie ballen ook kan houden. Maar

En dan begint de wedstrijd en dan staat er een team in het veld die misschien wat onwennig en onzeker begint maar die er vanaf minuut 1 er wel voor gaat. De verdediging stond stevig en Danique liet even zien in het doel dat zij eigenlijk de keepster is waar anderen ontzag voor moeten hebben. Meid, wat heb jij goed staan keepen!

Het duurde even voordat er gescoord werd door de beidde teams maar het was Katie die de score opende en Roda op voorsprong bracht. Odessa speelde alsof ze nooit was weggeweest en juist op het moment dat we haar riepen omdat haar 5 minuten voorbij waren kreeg ze een penalty mee. Ja meid, neem die penalty dan ook zelf maar! Ze schoot hem prima binnen en we stonden op 2-0. Twist wist ook hun eerste doelpunt te maken maar Laila die een fantastische wedstrijd speelde bracht het scorebord op 4-1. Nina die binnen de lijnen was gekomen bracht de stand op 5-2. Maar Twist liet zien waarom ze bovenaan staan en kwamen weer op gelijke hoogte en wisten zelfs een voorsprong te nemen zodat we bij de stand van 5-7 de rust ingingen. In de rust de meiden gecomplimenteerd met hun spel en inzet. Ook in de rust was het even puzzelen met de opstelling. Doordat Otte doorging naar haar afspraak (Bedankt dat je de 1e helft erbij was meid!) miste we nu ook onze vaste middenspeelster en spelverdeelster. Kayleigh nam voor het eerst de plek in de opbouw over en Katie ging de middenpositie overnemen. Het was voor beidde spannend, een andere positie en dan ligt de onzekerheid op de loer: ik kan het niet !was dan ook de reactie van de meiden. Ja meiden jullie kunnen het dus wel. Dat is wel gebleken deze wedstrijd.

In de 2e helft werd er gewoon weer lekker gespeeld en hoewel ik dacht dat Twist wat uitliep was de uiteindelijke stand 12-13 in het voordeel van Twist.

Joëlle en Lisanne fijn dat jullie er ondanks de blessure bij waren om het team te steunen, hopelijk kunnen jullie snel weer meespelen. Ruby heel veel beterschap meid! Lieke succes en sterkte met je enkel!

Odessa: wat ontzettend fijn dat je er weer bij bent en wat was je belangrijk in de opbouw van het spel en de aanval. Hopelijk kan je je speelminuten gaan uitbreiden. Jouw schijnbewegingen zijn nog steeds erg goed en je zet goed druk vanuit de hoek.

Nina: Je wilde zo graag mee spelen ondanks je gezondheidsproblemen. Je bent van onschatbare waarde voor het team! Mooie doelpunten weer gemaakt! Denk aan jezelf en hopelijk gaat het snel beter met je gezondheid!

Laila: Je had het moeilijk met het feit dat de andere opbouwers en in de 2e helft ook nog eens Otte er niet waren. Maar meid wat heb jij een geweldige wedstrijd gespeeld. Jij scoort makkelijk, je bent fanatiek en je laat zeer zeker niet de kaas van je brood eten. Toppie!!

Kayleigh: Onzeker of je het wel kon in de opbouw. Het was wennen maar je geeft het niet op. Dat siert je! Heb zelfvertrouwen en durf op het doel te gooien. Want ook jij kan het!

Katie: Ik zei het op de bank al tegen je: Meid, wow wat ben ik trots op jou! Je hebt het zo goed gedaan! Je durft uitdagingen aan te gaan, luistert goed naar de aanwijzingen en blijft altijd positief!

Danique: al eerder benoemd in het verslag: je hebt echt zo’n geweldige wedstrijd staan keepen. Je houdt niet van alle complimenten en je zwakt het vaak af maar neem het aan!!! Top keepertje ben je!

Otte: Gelukkig was je bereidt de 1e helft mee te spelen, je hebt goed gespeeld en we hebben je de 2e helft zeer zeker gemist. Hopelijk was je nog op tijd op je afspraak en heb je een fijne avond gehad.

Beau, Angelina en Talitha: Extra complimenten voor jullie alle drie. Jullie hebben het alle drie echt super goed gedaan. De tegenstander was sterk maar jullie stonden er gewoon. Het zal voor jullie wennen geweest zijn want het is heel anders dan de wedstrijden bij de D2 maar daar was niks van te merken. Jullie lieten zien ook in de C je mannetje te staan. Nogmaals heel erg bedankt en mocht het nog eens nodig zijn weet ik jullie zeer zeker te vinden!!