D-Force #1: BusyBoysWeek eindigt met BoysDay

Het was een drukbezette week met meteen al op maandag een inhaalwedstrijd tegen DWS in plaats van de reguliere training. Een wedstrijd waar we van wisten dat er veel doelpunten zouden vallen aan de zijde van DWS, maar ondanks dat kon er ook genoeg gescoord worden door onze eigen spelers. Met een eindstand van 18-36 was duidelijk dat er meer dan een doelpunt per minuut werd gemaakt. Een hoog tempo, maar uiteindelijk ook duidelijk dat het verdedigen nog niet helemaal volgens plan gaat. (Onderscheppen van de bal door juist tussen bal en verdediger te staan en niet simpelweg voor je man of hard terugrennen naar de cirkel en daar je tegenstander opwachten)

Afgelopen donderdag een training van Thijs Stolk, de trainer van onze eigen Heren selectie. En dat was wel een pittige training. Een stevig parcours. Conditie, kracht en uithoudingsvermogen werden dan ook even stevig aan de tand gevoeld om vervolgens weer lekker met de bal bezig te zijn.

En dan eindigen we op de zaterdag, een volgeboekte dag met de wedstrijd tegen Ventura. Daar gaan we het maar niet over hebben want alleen de laatste 5 minuten waren mooi. Een aantal hadden hun dag niet, beetje pech, al moe voor aanvang wedstrijd, veel stilstaan en afwachten waardoor het niet toch veel scoren kwam. Met een 12-33 moesten we dan maar genoegen nemen. In die laatste 5 minuten zagen we toch weer wat plezier in de ogen terugkomen omdat er leuke combinaties werden gespeeld en goed werden afgerond. Afijn, iedereen had waarschijnlijk de coach zijn gedachten gelezen. Belangrijker is de clinic die daarna zou volgen en niet te vergeten de bbq.

Vanuit het project Jongens Handballen ontstond het idee om een keer met een andere vereniging samen een oefenwedstrijd te doen. Maar laten we dit wat breder trekken. Neem een goede trainer in handen, neem contact op met de handbalschool Rijnmond, regel een clinic en doe daarna een echte oefenwedstrijd. De tegenstander was geen moeilijke keuze, HVOS heeft ook een compleet D-team met jongens en slechts een kort voorstel op Facebook was genoeg om alles in gang te zetten.

De coach van DWS is tevens ook trainer bij de handbalschool Rijnmond en geen onbekende, vandaar dat Koen van Schie werd gevraagd de clinic te doen. Samen met twee jongens B van DWS hebben zij een uur lang gewerkt aan omschakelen, snelheid maken, passeren, afronden om vervolgens de oefenwedstrijd te spelen. Meteen een mooie gelegenheid voor een van onze scheidsrechters in opleiding om te oefenen. En met een echte oefenwedstrijd bedoelen we “de mogelijkheid om de wedstrijd stil te leggen en dingen uit te leggen”

De kids moeten hoe dan ook iets aan conditie hebben ontwikkeld vandaag want het was een lange dag vol in beweging.

Af en toe een spatje regen mocht de pret niet drukken, bovendien was het in ieder geval droog tijdens de bbq!

Nog twee wedstrijden te gaan, even opladen deze week en dan als eerste kijken wat we kunnen doen tegen TOGB.

De coach

Klik hier voor wat foto’s