DS2: Een lastige maar leuke wedstrijd

Wat was het koud deze zondag, na een heerlijke zaterdag , liet de zon ons deze wedstrijd flink in de steek. Dat hadden we niet verwacht, maar toch begonnen we met veel plezier aan de warming-up. Snelwiek was onze tegenstander , eigenlijk een bekende tegenstander want in de zaal troffen we elkaar ook. Maar dit keer was Snelwiek met een ander team gekomen en kende we (op de keepster na) de meeste speelsters niet. Sonja speelde bij ons haar 1e wedstrijd ( Welkom bij ons team Sonja!!) en Karin en Deirdre waren er beidde bij om het team vanaf de wisselbank aan te moedigen. Doordat we verder ook compleet waren hadden we met 4 wissels een volle wisselbank 🙂

Idy bracht ons door een geweldig schot op voorsprong en het duurde eventjes voordat Snelwiek ons doelnet kon vinden. En daarna was het wederom Idy die Roda weer op voorsprong bracht. Maar langzamerhand kreeg Snelwiek de overhand, met name de samenwerking tussen hun opbouwers en de cirkelspeelster zorgde ervoor dat we tegen een achterstand aan liepen.

Maar ondanks de achterstand werd er toch lekker gespeeld door de Roda speelsters. Er werd in de aanval onder aanvoering van Eva meer bewogen en dat leverde een paar leuke aanvallen op en ook een paar leuke doelpunten van Kelly, Rosanne, Steffie en Idy. Nathalie en Kimberly hadden zeer zeker ook mooie acties en  schoten op het doel maar de keepster of de paal stond net in de weg.

Dominique liet zien dat ze dingen van de training oppikt en makkelijk in de wedstrijd kan toepassen waardoor ze de snelheid vanuit de hoek in de aanval bracht.

In de verdediging was Sherida niet te passeren en sloot ze goed bij en ook de samenwerking tussen de andere speelsters zorgde ervoor dat het al met al een hele leuke wedstrijd was om naar te kijken. Sonja had heel snel het wedstrijd ritme te pakken en het was echt niet te merken dat dit haar allereerste wedstrijd was.

Ruth hield er weer een paar mooie ballen uit maar Snelwiek was gewoon een stuk beter en zeer zeker, veel meer ervaren en daardoor viel de uitslag misschien groot uit (10-26) maar als je zelf een leuke en goede wedstrijd speelt doet een stand er eigenlijk niet toe.

Dames, jullie kunnen trots op jezelf zijn! Ondanks de kou heb ik genoten van de wedstrijd.

Groetjes Marian