DC1: Een nieuw seizoen, een nieuwe start

Dit seizoen starten we met een andere samenstelling in het team: na ruim 3 jaar met hetzelfde team gespeeld te hebben, moeten we het vanaf nu zonder Danique, Ruby (zijn verhuisd naar Gelderland) en Kayleigh doen (is naar het nieuwe DC2 team) Het is even wennen zo zonder deze meiden en onze vaste keepster. Gelukkig hebben we een kei goede vervangster in het doel gekregen want Lieke wilde deze moeilijke taak wel op zich nemen. Tot onze vreugde kon Nina na een lange afwezigheid (ivm gezondheidsklachten) zich weer bij ons team voegen waardoor het team toch ook wel weer wat completer aanvoelt.

Verder werden de meiden verrast (en verwend) met nieuwe tenues, truien, jasjes en een warmloop tenue door onze sponsor Mischa en Danny (Holero). Nogmaals namens de meiden: heel erg bedankt, we zijn er echt super blij mee.

Na een paar trainingen kwam dan ook onze eerste competitiewedstrijd. Met een heerlijk zonnetje, flitsende tenues mochten de meiden afreizen naar Schiedam waar DWS onze tegenstander was. Beau uit de C2 kwam ons versterken en met veel zin begonnen de meiden aan hun 1e wedstrijd.

DWS kwam al snel op een voorsprong maar door de doelpunten van onze meiden kwam Roda op een 1-3 voorsprong. Maar daarna begon de motor van DWS te lopen en hadden de meiden vooral moeite met de vele afstandsschoten waardoor DWS kon uitlopen naar 8-3.

Maar ook de aanvallen van de Roda meiden ging lopen en er ontstond een hele leuke wedsstrijd waarin zowel Roda als DWS leuk handbal liet zien en beidde er ook lustig op los scoorde. De meiden konden de achterstand verkleinen maar konden niet voorkomen dat we de rust in gingen bij de stand van 14-12.

Roda maakte in de 1e aanval gelijk de aansluitingstreffer maar ook DWS wist weer snel te scoren. In de 2e helft werd gewoonweg weer een leuke wedstrijd neergezet door de beidde teams maar Roda had wat pech in de afronding, ballen die net op de paal gingen, penalty’s die gemist werden en een paar ballen recht op de keeper. Dit zorgde ervoor dat DWS nog wat kon uitlopen en de uiteindelijke stand op 26-20 kwam.

Meiden, jullie hebben echt een leuke wedstrijd neergezet, we gaan nog lekker trainen op onze schoten en op het instarten maar ik ben echt super trots op jullie!

Beau bedankt voor het meespelen, je hebt het echt super goed gedaan. Lieke, voor jou even een extra compliment, je hebt echt een super wedstrijd gekeept, het valt niet mee om gelijk in je eerste wedstrijd een tegenstander te treffen die de ballen heel makkelijk in de kruising gooit maar zonder jou was de uitslag veel groter uitgevallen. Super gedaan!